Koude kip met sherry mayonaise

Voor 2 personen heeft u nodig:

2 eieren, hardgekookt
1 citroen, goed schoongeboend
2 kipfilets (ca. 250 gram)
2 vleestomaten
1 eetlepel dille
peper
1½ eetlepel boter
bekertje crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sherry (medium)

Schil van de citroen raspen en dan de citroen uitpersen. Rasp en sap mengen. Kipfilet in citroenmengsel leggen en een half uurtje laten marineren, af en toe keren. Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Eieren pellen, halveren en dooiers eruit wippen. Eiwit in stukjes snijden. Tomatenstukjes, eiwit, dille en peper door elkaar mengen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Kipfilet droogdeppen en in hete boter in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Af laten koelen en eveneens tot gebruik in de koelkast zetten.
Van de crème fraîche, mayonaise, sherry en peper een sausje roeren. Ook maar de koelkast in.

Kipfilets in dunne plakjes snijden en op een schaal rangschikken. Tomaatmengsel er omheen scheppen. Dooiers verkruimelen en over de kipplakjes strooien. Sausje er apart bijgeven.

Tip 1:
Lekker met aardappelsalade.

Tip 2:
Probeer de "Olijvonaise" van Remia eens. Het is mayonaise met olijfolie, heerlijk zacht van smaak.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor