Konijnenboutjes met tutti frutti

Voor 4 personen heeft u nodig:

8 konijnenboutjes
250 gram tutti frutti
peper
50 gram boter
50 gram bloem
250 gram gemengde paddestoelen
1 pot wildfond of 3½ dl bouillon
1 flesje oudbruin bier

2 dl. water aan de kook brengen. Van het vuur af de tutti frutti hierin 15 minuten laten wellen en dan goed uit laten lekken. Paddestoelen in plakjes of reepjes snijden en in een droge pan met anti-aanbaklaag al omscheppend op hoog vuur al het vocht eruit bakken en laten verdampen.
Konijnenboutjes inwrijven met peper, door de bloem wentelen en in hete boter in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan scheppen. Aan bakvet wildfond of bouillon en bier toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Konijnenboutjes, paddestoelen en tutti frutti toevoegen en afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven. Saus naar behoefte op smaak brengen met nog wat peper en eventueel binden met wat allesbinder.

Opmerking:
Een heerlijke combinatie die zeker de moeite waard is om eens te proberen.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor