Niertjes met Italiaanse kruiden

Voor 4 personen heeft u nodig:

4 varkensniertjes (vraag de slager of hij ze even goed schoon wil maken)
5 eetlepels knoflookboter
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 gesnipperde uien
6 takjes peterselie, fijn gehakt
4 eetlepels vieux
1½ eetlepel citroensap

In pan met ruim koud water de niertjes aan de kook brengen. Zodra het water kookt de niertjes uit de pan halen, onder koud stromend water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Zijn er nog witte deeltjes achtergebleven, dan heeft de slager zijn werk niet goed gedaan, en moet u die dus nog even verwijderen. De niertjes in plakjes van ca. 1 cm snijden en bestrooien met peper.

De boter in een koekepan verhitten. Niertjes, rozemarijn en Italiaanse keukenkruiden toevoegen en ca. 4 minuten al omscheppend zachtjes bakken. Niertjes uit de pan scheppen.
In het bakvet de uisnippers glazig bakken. Aan ui de niertjes, peterselie, vieux en citroensap toevoegen en even goed doorwarmen.

Tip:
Rozemarijn-aardappeltjes smaken hier verrukkelijk bij.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor