Ovenschotel met stoofvlees en uien

Voor 2 personen heeft u nodig:

400 gram riblappen
100 gram gerookte spekblokjes
500 gram uien in ringen
450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram grofgeraspte oude kaas
peper
worchester saus

Stoof de riblappen in ca. 2½ uur gaar en pluk het vlees vervolgens met twee vorken in kleine stukjes.
Bak in wat olijfolie de spekblokjes uit, voeg er de uiringen aan toe en bak die glazig. Voeg er royaal peper aan toe en naar smaak worchester saus
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Dan de helft van het spek/ui-mengsel erop. Vervolgens het stoofvlees, de rest van het spek/ui-mengsel en dan de rest van de aardappelschijfjes. Bedek het geheel met de geraspte kaas.
Zet de afgedekte schaal in een op 200°C voorverwarmde oven en laat het geheel in ca. 40 minuten door en door heet worden.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor