Gebakken zalmfilets met witte wijn-eiersaus à la Joke

Voor 2 personen heeft u nodig:

De eiersaus:
Maak 50 gram roomboter warm, beslist niet bruin laten worden. Snipper een uitje en een teentje knoflook heel fijn en laat dat in de boter op een halfhoge warmtebron langzaam glazig worden. Voeg dan een kwartlitertje droge witte wijn toe en laat de wijn op een hoge warmtebron tot ruim driekwart inkoken. Voeg dan een bekertje crème fraîche toe, 2 gehakte, hardgekookte eieren en een bosjes fijngehakte verse dille of een zakje gedroogde dille. Royaal peper toevoegen.

De zalmfilets:
Voor het bakken van de zalmfilets kreeg ik van een Franse visboer het volgende advies:
Bestrooi 2 zalmfilets (of zalmforelfilets) met peper en bak de vlees-kant van de filets in een pan met anti-aanbaklaag in hete boter snel bruin en laat de filets dan op de vel verder gaar worden. Zo voorkomt u dat het tere visvlees beschadigd wordt.

Et voila ... , serveer er asperges (vers of uit een pot) en peterselie-aardappeltjes bij en u hebt een maaltijd om uw vingers bij af te likken. Een glas goed gekoelde witte Sancerre zet de kroon op deze maaltijd.

Opmerking:
Dit recept werd bij een receptenwedstrijd bekroond met een eerste prijs !!

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor