Doornhaai met tomaat en pepersaus

Doornhaai wordt ook wel zeepaling genoemd. Het is een heerlijke vissoort met, net als bij gewone paling, alleen een centrale middengraat.

Voor 2 personen heeft u nodig:

2 moten gevilde doornhaai à 150 gram
1 pakje Peper Saus Culinair (Maggi)
1 bakje champignons
2 tomaten
2 takjes peterselie
2 eetlepels madeira
2 eetlepels paneermeel
olijfolie

doornhaai

Champignons schoonborstelen, in plakjes snijden en in een koekepan met anti-aanbaklaag op hoog vuur al omscheppend het vocht eruit bakken en laten verdampen. Tomaten wassen en in plakken snijden. Peterselie fijnhakken. Pepersaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Aan saus champignons en madeira toevoegen. Door elkaar roeren. Lage ovenschotel invetten. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In ingevette ovenschotel leggen. Saus erover schenken. Schijfjes tomaat erover verdelen. Bestrooien met paneermeel en besprenkelen met olijfolie.
In een op 200°C voorverwarmde oven de visschotel in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Peterselie erover strooien.

Lekker met peterselie-aardappeltjes.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor