Pestobrood

Ik heb weer iets bedacht: als pesto op een stukje stokbrood zo lekker is, waarom die pesto dan niet in het brood gedaan. Was weer een prima idee vind ik zelf. probeer maar eens.

Voor een brood van ca. 600 gram heeft u nodig:
275 gram witte bloem
70 gram volkoren meel
5 gram olijfolie
5 gram suiker
5 gram zout
4 gram gedroogde gist (Dr.Oetker)
75 gram groen pesto
75 gram zonnebloempitten
1 kuipje Slankie smeerkaas (naturel)
225 ml water

Overtuig u ervan dat de kneedhaak op de as van het bakblik zit.
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: helft van de bloem en/of het meel - water - rest van de bloem en/of het meel - smeerkaas - zonnebloempitten - pesto - olijfolie - suiker - zout - gist. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met suiker, zout of water.
Selecteer het programma "volkoren" en stel de bruiningsgraad van de korst in.
Start de machine.
Haal na het tweede signaal het brood uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Tip:
Bij gebruik van timer-functie is het van belang dat bij het vullen van het bakblik de bovenlaag niet vochtig is en leg in elke hoek een van de ingrediënten zout, suiker, gist en olijfolie, dan weet u zeker dat de gist niet vroegtijdig in aanraking komt met een van de andere ingrediënten. Dit zou het bakresultaat nl. lelijk kunnen bederven. Maak er dus een goede gewoonte van op deze wijze het bakblik te vullen.

Opmerking:
Vindt u rode pesto lekkerder. Geen probleem, dan gebruikt u toch gewoon rode pesto. Brood krijgt dan alleen een andere kleur.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor