Tapanini-brood

Omdat ik uitsluitend kaas op mijn brood eet, ben ik altijd op zoek naar een ander smaakje brood. En het is me weer gelukt, ik heb weer iets heel lekkers gevonden.

Voor een brood van ca. 600 gram heeft u nodig:
300 gram witte bloem
50 gram volkoren meel
5 gram olijfolie
5 gram suiker
5 gram zout
4 gram gedroogde gist (Dr.Oetker)
1 bakje Tapanini Feta & Tomaat (Johma, een tapenade van mediterrane ingrediënten à 80 gram)
75 gram zonnebloempitten
75 gram in kleine stukjes gesneden zachte brie of camembert
1 eetlepel gedroogde tijm
210 ml water

Overtuig u ervan dat de kneedhaak op de as van het bakblik zit.
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: helft van de bloem en/of het meel - water - rest van de bloem en/of het meel - brie of camembert - zonnebloempitten - tapenade - tijm - olijfolie - suiker - zout - gist. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met suiker, zout of water.
Selecteer het programma "volkoren" en stel de bruiningsgraad van de korst in.
Start de machine.
Haal na het tweede signaal het brood uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Tip:
Bij gebruik van timer-functie is het van belang dat bij het vullen van het bakblik de bovenlaag niet vochtig is en leg in elke hoek een van de ingrediënten zout, suiker, gist en olijfolie, dan weet u zeker dat de gist niet vroegtijdig in aanraking komt met een van de andere ingrediënten. Dit zou het bakresultaat nl. lelijk kunnen bederven. Maak er dus een goede gewoonte van op deze wijze het bakblik te vullen.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor