Rum-rozijnenbrood

Met alleen wat boter erop, is een snee van dit brood een ware traktatie. Zowel bij de broodmaaltijd, b.v. bij de Paasbrunch, als bij een kopje koffie in plaats van een koekje.

Voor een brood van ca. 600 gram heeft u nodig:
320 gram witte bloem
5 gram zout
5 gram (bruine)suiker
6 gram gedroogde gist (Dr. Oetker)
15 gram roomboter
1 eierdooier
1½ eetlepel room culinair
190 ml water
250 gram blanke rozijnen
1 fles rum aroma (Baukje, 24 ml)

forellen

Overtuig u ervan dat de kneedhaak op de as van het bakblik zit.
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: helft van de bloem - water - rest van de bloem - boter - (bruine)suiker - zout - gist en tot slot de room met de eierdooier. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met suiker, zout of water.
Selecteer het programma "zoet" en stel de bruiningsgraad van de korst in.
Start de machine.
Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er de rum aroma overheen. Voeg dit mengsel na het eerste piepsignaal aan het deeg toe.
Haal na het tweede piepsignaal het brood uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Omdat in dit brood ingrediënten worden verwerkt die aan bederf onderhevig zijn en omdat na het eerste piepsignaal de rum-rozijnen moeten worden toegevoegd, is dit recept niet geschikt voor de timerfunctie.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor