Rijstsalade met komkommer en krabsticks

Voor 4 personen heeft u nodig:

200 gram rijst
4 dl visbouillon van een tablet
1 dl rijstazijn of witte wijnazijn
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sojasaus
1 komkommer in blokjes
200 gram krabsticks in stukjes

Kook de rijst in de bouillon gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Azijn met suiker al roerende verhitten tot de suiker is opgelost. Laat de vloeistof afkoelen, roer er de sojasaus door en breng verder op smaak met peper. Schep de komkommer, krabsticks en saus door de afgekoelde rijst.
Laat de smaken een uurtje op elkaar inwerken alvorens dit gerecht te serveren.

Serveertips:
Deze rijstsalade is erg lekker bij een zomerse barbecue maar doet het ook bijzonder goed als onderdeel van een koud buffet

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor