Gevulde aubergines

Voor 2 personen heeft u nodig:

2 middelgrote aubergines
100 gram garnalen
1 zeer fijngesnipperd uitje
3 eetlepels olijfolie
1 geraspt teentje knoflook
1 theelepel ansjovispasta
flinke mespunt koenjit
1 theelepel paprikapoeder
peper

Snijd de aubergines overlangs doormidden en schep met een theelepeltje voorzichtig het grootste deel van het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de garnalen af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, knoflook en aubergineblokjes voorzichtig omscheppend tot de ui glazig is. Toevoegen: garnalen, koenjit, paprikapoeder, peper en ansjovispasta. Vul met dit mengsel de aubergines.
Vet een ovenschaal en giet er 1 dl kokend water met een eetlepel olijfolie in. Leg er dan de gevulde aubergines in.
Dek de schaal af en zet deze 25 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. Neem dan het deksel van de schaal en laat het gerecht in nog eens 10 minuten mooi van kleur worden.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor