Gestoofde lamsschenkel in Rotterdams Pelgrim bockbier

Voor 4 personen:
4 lamsschenkels
1 liter Rotterdams Pelgrim bockbier
10 gedroogde dadels, in plakjes gesneden
2 grofgesneden uien
nootmuskaat
gemberpoeder
laurierblad
2 kruidnagels
handje zeer dun gesneden blaadjes verse mint
peper en zout

Schroei de lamsschenkels in hete olie om en om dicht, voeg hier de stukken ui aan toe en bak ze even mee. Verwarm ondertussen het bier met alle andere ingrediënten, behalve de mint, voor tot ca. 60 °C (hierdoor 'schrikt' het vlees niet, als u het aan het vocht toevoegt).
Laat het geheel in een afgesloten pan zachtjes pruttelen tot het gaar is (dit duurt ca. 2- 3 uur). Het vlees is gaar als een groot stuk bot zichtbaar geworden is.
Neem de deksel van de pan, laat het geheel op hoog vuur inkoken. Voeg vlak voor het opdienen de mint toe.
Serveer met rijst of aardappelpuree en drink hierbij een glas Pelgrim Bockbier.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Koken met Floor