Bitterkoekjespudding

Nodig:
5 dl melk
2 pakjes vanillesuiker
100 g bitterkoekjes
40 g custardpoeder
30 g suiker
zout

Bereiding:
Breng het grootste gedeelte van de melk met de vanillesuiker aan de kook. Laat hierin de bitterkoekjes 5 minuten weken en schep ze dan voorzichtig met een schuimspaan uit de melk.
Maak het custardpoeder aan met de suiker, wat zout en de resterende melk en bind hiermee de kokende vanillemelk.
Leg enkele bitterkoekjes met de bolle kant naar beneden in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Schenk de helft van de puddingmassa voorzichtig over de bitterkoekjes, leg de resterende bitterkoekjes, ook weer met de bolle kant naar beneden, erop en schenk de andere helft van de pudding erover. Zorg ervoor dat de bitterkoekjes de wand van de puddingvorm niet raken.
Laat de pudding koud en stijf worden en stort hem dan op een schotel.
Geef er een rumsaus bij, die u als volgt maakt:

rumsaus
Meng 2 eidooiers, 50 g suiker en 10 g maïzena en bind met het papje 4 1/2 dl melk, die u met citroenschil aan de kook hebt gebracht. Laat even doorkoken, neem het schilletje eruit en roer 1/2 dl rum door de saus.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Koken met Floor