Rumpot

Maak van zomerse (gave) vruchten een rumtop om in de herfst en winter van te genieten.

Nodig:
500 gram schoongemaakte aardbeien
250 gram witte basterdsuiker
1 liter rum (minimaal 45% alcohol)
diverse soorten fruit, zoals rode bessen, frambozen, kersen, mango, ananas, abrikozen, perziken, peren, pruimen, mandarijntjes en sinaasappels
schone rumpot van aardewerk of glas

Bereiding:
Begin ermee door de aardbeien met de basterdsuiker enkele uren weg te zetten. Hierna de vruchten overscheppen in de schone rumpot. De vruchten overgieten met de rum.
Voeg in de loop van de zomer fruit toe, zoals genoemd bij de ingrediënten.
Met elke 500 gram fruit, 250 gram suiker en ½ liter ruim toevoegen. Het fruit moet altijd onder de rum staan. Leg eventueel een schoteltje of bordje op het fruit om te voorkomen dat het fruit gaat drijven.
Zet de rumpot koel en donker weg, bijvoorbeeld in de kelder.
Geniet er, zoals gezegd, in de herfst en winter van !!

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Koken met Floor