Geertjes tips voor babyvoeding
    Babymaaltijden

    Geertje, die haar baby's liever geen voedsel uit potjes gaf kookte geregeld een aantal verschillende porties babyvoedsel tegelijkertijd en vroor dat in. Zo hoefde ze niet elke dag apart voor de baby te koken, stond er voor de kleine toch elke dag iets anders op tafel dat bovendien lekker, gezond en goedkoop was.

    Ze gebruikte als ingrediënten:
    Aardappels-rijst-macaroni.
    Bloemkool-broccoli-worteltjes-witlof-tomaten-doperwtjes-bietjes-champignons-sperziebonen -appel-courgette.
    Rundvlees-ham-gehakt-tartaar-kipfilet-kabeljauwfilet-koolvisfilet-ei-geraspte jonge kaas.

    Extra: keukenmachine (of foodprocessor), plastic bakjes (Xenos, f 2,50 per 4 stuks, rond of vierkant met gekleurd dekseltje (hier kan 150 g voedsel in).

    Klaarmaken:
    "Alles koken zonder zout of kruiden. Tomaten wassen, in vieren snijden, harde stukje eruit snijden. Een paar minuten in kokend water, daarna velletje eraf halen. Groenten 10-15 minuten koken (met vork voelen of het zacht is). Vis en vlees 15 minuten koken. Vlees kan ook gebakken worden in boter of olijfolie. Eieren hard koken.

    Alles in de keukenmachine doen en afhankelijk van de leeftijd van het kindje (en het aantal tanden) de maaltijd pureren. Ik doe overal tomaten bij, dit houdt het gerecht nl. erg smeuïg. Maaltijd goed af laten koelen, daarna pas in de vriezer. Sticker met inhoud en datum op bakje plakken. Maaltijden zijn max. 3 maanden houdbaar. Per maaltijd een half ei of 1 a 2 eetlepels vlees/vis toevoegen."

    Serveertips: Macaroni-tomaat-blokjes ham-geraspte kaas. Rijst-gekookte vis-doperwtjes-tomaat. Aardappels-bietjes-gekookte appel-gehakt.
    Aardappels-sperziebonen-tomaat-ei.
    Aardappels-broccoli-tomaat-tartaar. Aardappels-worteltjes-tomaat-vis. enz. enz. enz .

    Tip van Floor:
    Ook ik maakte meerdere maaltijden tegelijk klaar voor mijn kinderen toen ze nog baby's/peuters waren en vroor die in. Ik ging ongeveer op dezelfde manier te werk als Geertje alleen maakte ik meestal gebruik van het groentenat om de maaltijd smeuïg te maken. Soms deed ik er ook een scheutje melk door en/of een klein beetje jus en/of kaassaus; afhankelijk van de groente.

    Met dank aan Geertje!


Terug naar Koken met Floor