Groentesoep (2 versies)

Groentesoep 1e versie

Maak eerst bouillon door b.v. 250 à 300 gram runderschenkel of soepvlees (runderpoelet) in 2 à 3 liter water (of meer) ongeveer 3 uur te laten trekken op een laag vuur. Eerst even laten koken en dan het vuur zacht draaien. Haal het schuim eraf met een schuimspaan.
Een gemakkelijker manier maar minder lekker is bouillon te maken van bouillonblokjes.

Voeg aan de bouillon, zodra die klaar is boerensoepgroente toe (haal een eventuele schenkel uit de pan). De hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid soep. Voor een grote pan 2 tot 4 zakjes.
Voeg, ook afhankelijk van de hoeveelheid soep 2 à 4 pakjes Maggi groentesoep toe en fijne vermicelli. Deze hoeveelheid hangt ook al weer af van de gewenste dikte. Dit alles ongeveer 10 à 15 minuten laten doorkoken. Zo nodig nog afschuimen.
Tot slot nog ongeveer 10 minuten gehaktballetjes, gedraaid van rundergehakt en met een klein beetje peper en zout klaargemaakt (b.v. van 300 gram gehakt) laten meekoken op laag vuur.
Deze soep is naar mijn mening het lekkerst als hij behoorlijk gevuld is, dus niet te dun.

Groentesoep 2e versie (Recept van Greet)

Trek eerst een bouillon. Doe daarvoor in een grote pan van 5 liter, 4 liter water en een schenkel van 200 à 300 gram, of 250 gram runderpoelet. Breng het water aan de kook en laat het daarna minstens 3 uur op heel laag vuur trekken. (In de snelkookpan ongeveer 45 minuten).
Greet laat de soep altijd de hele nacht op een sudderplaatje trekken!
Haal de schenkel er uit. Voeg aan de bouillon toe:
1 ons in balletjes gedraaid gehakt
1 zakje boerensoepgroente van 350 gram
1 afgestreken eetlepel zout
4 kleine bouillonblokjes van ongeveer 1 vierkante centimeter, of 2 grotere maggiblokjes
1 pakje Honig vermicellisoep voor 6 personen
en een handvol fijne vermicelli.
Laat dit alles nog 20 à 25 minuten samen koken.
Je kunt ook de schenkel erin laten.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor