Zuurkool met kaas in de oven
(een recept gekregen van mijn vriendin Cora)
Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig:
1 pond zuurkool, aardappelen, rozijnen + krenten, 1 appel, gerookte spekjes, rookworst, Frans kaasje, geraspte kaas.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Aardappelen en zuurkool tesamen 20 minuten koken met ietsje zout. Rozijnen en krenten wellen in warm water. Spekjes bakken,niet te hard. Van aardappelen en zuurkool stamppot maken, met een beetje melk en een flinke lepel mayonaise. Spekjes erdoor doen. Rozijnen en krenten uit laten lekken, droodeppen en erdoor doen. Appel aan kleine stukjes snijden en erdoor doen Schep alles in ovenschotel.
Frans kaasje, liefst met blauwschimmel, in kleine blokjes her en der verspreiden op de schotel, ze een beetje erin duwen. Geraspte kaas erover, en 10 minuutjes onder de grill of in de oven. Klaar is kees

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor