Nasi goreng met gebakken banaan, voor 2 personen

Nodig:
± 250 gram rijst (liefst zilvervliesrijst)
1 zakje Boemboe Nasi Goreng (nasikruiden), naar behoefte
150 à 200 gram in kleine stukjes gesneden kipfilet of hamlappen (mag ook minder)
± 250 gram (of minder) champignons, naar behoefte
1 of 2 uien
scheutje ketjap manis
naar wens: mespunt sambal oelek
2 of 4 eieren
boter
twee bananen

Bereiding:
In een grote braadpan de kip of het vlees braden in de bruin geworden boter. Schroei het vlees eerst dicht aan beide kanten op hoog vuur. Daarna laag zetten en zachtjes laten gaar worden.
Ondertussen de Boemboe Nasi Goreng 10 minuten laten wellen in heet water (niet op het vuur).
In een andere pan de gesnipperde uien zachtjes gaar laten stoven in wat gesmolten boter tot ze glazig zijn.
De rijst klaarmaken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden, daarna bij de uien voegen. De Boemboe Nasi Goreng in de pan bij de kip of het vlees doen en zachtjes laten meebraden. Daarna een scheutje ketjap en eventueel het mespuntje sambal toevoegen en goed dooreen mengen. Nu de uien, champignons en gare rijst erbij doen en het geheel even onder goed roeren laten doorbakken. (Oppassen voor aanbranden).
Het laatste kwartier kan men op zacht vuur bananen in wat boter zachtjes laten gaar worden. Voorzichtig één keer keren. Vooraf kan men de bananen, naar wens, met wat bloem of kokos inwrijven. (Hoeft niet per sé)
Het geheel opdienen met gebakken spiegelei(eren), eventueel kroepoek, en een gebakken banaan.
Ook saté met pindasaus is er lekker bij.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor