Mexicaanse bonensoep voor ± 4 personen

Braad een pond in stukjes gesneden kipfilet in boter of olie bruin. Snipper een of twee uien en een paar teentjes knoflook. Snijd een rode paprika in reepjes en een (geschilde) courgette in dunne plakjes. Voeg dit alles bij de kipfilet en laat even meebakken. Voeg daarna toe: een blokje kruidenmix voor chili con carne, of een pakje (maar dan in heel weinig water laten wellen), een blik tomatenpuree, een blik bruine bonen, een blik kidney beans en een blikje maïskorrels.
Doe alles zo nodig over in een grote pan en voeg een liter heet water toe (verminderd met het eventueel gebruikte water voor de kruidenmix, anders wordt de soep te dun). Naar smaak een halve (of hele) rode spaanse peper toevoegen, vers of droog. Hierna het geheel een half uur zachtjes laten pruttelen. Lekker met gewoon stokbrood of uienstokbrood.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor