Lasagne met spinazie en gorgonzola, voor 3 à 4 personen

Nodig:
750 gram diepvries-spinazie a la crème
2 tomaten
125 gram champignons
100 gram Gorgonzola
3 theelepels majoraan
zout en peper
een kwart liter slagroom
circa 9 lasagnevellen
100 gram geraspte belegen kaas
25 gram margarine
aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4). Ontdooi de spinazie. Was de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze ook in plakjes. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Smelt nu de boter en bak hierin zachtjes de champignons. Voeg de slagroom toe en laat het geheel inkoken tot een dikkere saus. Zout en peper plus de helft van de kaas toevoegen.
Roer nu de majoraan, zout en peper door de spinazie.
Strijk op de bodem van een rechthoekige glazen schaal (inhoud 1 liter) een dun laagje saus uit. Verdeel hierover een deel van de spinazie. Nu bedekken met lasagnevellen. Hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus verdelen. Nu weer bedekken met 3 lasagnevellen en hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons verdelen.
Dek het geheel nu af met de laatste lasagnevellen. Hierover de rest van de spinazie en de saus verdelen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zorg ervoor dat alle lasagne bedekt is!
Dek de schotel nu af met aluminiumfolie.
Verwarm de lasagneschotel 30 minuten in de oven. Verwijder nu het folie en laat de lasagne in nog ca. 5 à 15 minuten gaar en heet worden.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor