Kabeljauw met spinazie en roomsaus voor 2 à 3 personen

Nodig:
500 gram kabeljauw
350 gram verse spinazie (mag ook verse andijvie zijn)
olijfolie
knoflook
150 gram roomkaas naar keuze
200 ml room
peper
zout

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C (gasstand 4). Vet een ovenschaal goed in.

Kabeljauw in stukjes snijden (het lekkerste is dunne filet reepjes) en een eerste laag in de ovenschaal doen.
Spinazie wassen en steeltjes verwijderen; met de knoflook kort in olijfolie bakken (gaat uitstekend in een wok). Peper en zout toevoegen.
Tijdens het bakken van de spinazie de room in een pannetje doen. Hierin de roomkaas laten smelten en peper en zout naar smaak toevoegen.
Verdeel wat van de gebakken spinazie over de vis in de ovenschaal. Doe hier weer wat vis over en dan weer een laag gebakken spinazie. Ga zo door tot alles op is.
Giet de saus over het gerecht.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 °C. (gasstand 4).
Serveer met aardappelpuree of iets dergelijks.

N.B. Laat de spinazie niet afkoelen tussen het bakken en het plaatsen in de oven.
Zorg dat de saus op tijd gereed is.

Eet smakelijk.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor