Hartige taart met broccoli en blauwe kaas

Nodig:
Voor 3 personen:
7 à 8 plakjes bladerdeeg [of croissantdeeg]
broccoli naar behoefte
150 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
ca. 150 gram cashewnoten of 150 gram in kleine stukjes gesneden ham
1 ei
potje crème fraiche van 125 ml
scheutje melk
boter
paneermeel

Bereiding:
Maak de broccoli schoon, verwijder de steeltjes en kook de 'roosjes' bijtgaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius (gasstand 4). Beboter een niet te grote spring- of taartvorm en bedek de bodem en de zijranden met het ontdooide bladerdeeg of het croissantdeeg. Strooi hieroverheen wat paneermeel en bedek de bodem dan met de broccoli.
Maak een mengsel van de crème fraiche, de verbrokkelde blauwe kaas, een scheutje melk en de cashewnoten of de ham [voeg eventueel een beetje zout toe] en giet dit over de broccoli heen.
Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Je kunt kijken of hij gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Is hij gaar dan komt het satéstokje er droog uit.

Tip: Deze taart kan gemakkelijk ingevroren worden.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor