Andijviesla met spekjes, voor 4 à 5 personen

Nodig:
aardappelen
zout
300 gram (ontbijt)spek, niet alleen vet
1 ui
1 grote krop (krul)andijvie
peper
1 eetlepel azijn
± 4 dl bouilllon
2 eetlepels bloem (35 gram)

Bereiding:
Kook de aardappelen in water met wat zout. Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat het in een klein beetje boter op laag vuur knapperig worden.
Snijd de andijvie in kleine sliertjes, en de ui klein. Giet de aardappelen af en houd ze warm. (Dit kan b.v. door een schone theedoek onder het deksel te leggen).
Schep de spekjes uit het vet. Roer de bloem door het spekvet en laat dit licht goudbruin kleuren.
Giet er geleidelijk de koude bouillon bij. Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Laat nog even pruttelen. Voeg dan peper en azijn toe.
Stamp de aardappelen en roer dan alles door elkaar.

N.B.: Eventueel wat van de saus apart houden en er zo bij geven.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor