Ati's kokoskoek: een oud recept maar nog steeds even lekker!

Nodig:
½ pond gemalen kokos
2 ons witte basterdsuiker
½ ons zelfrijzend bakmeel
2 vel ouwel
½ ons roomboter
2 eieren
scheutje citroensap, indien uit knijper dan niet te veel

Bereiding:
De boter, eieren en suiker door elkaar roeren. Daarna het zelfrijzend bakmeel toevoegen en alles flink door elkaar kneden. Hierna de gemalen kokos en het citroensap er doorheen doen.
Op het, met boter ingevette, boterkoekblik twee vellen ouwel leggen.
Hierna doet men het deeg in de vorm en bestrijkt de bovenkant met het geel van een ei (of suikerwater).
De oven voorverwarmen op gasstand 3 (± 180°C). De baktijd is ongeveer een uur. Dit is te testen met een satéprikker; die moet droog uit het gebak komen.

Tip: In deze moderne tijd kan men ook prima twee kokoskoeken bakken en een ervan in de diepvries bewaren.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor