Arnhemse meisjes: voor ongeveer 35 à 40 koekjes

Nodig:
190 gram bloem
1 dl melk
4 druppels citroensap, zo nodig later meer, of scheutje uit knijpcitroen
5 gram verse gist
105 gram ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes)
snufje zout
Het werkvlak bestrooien met grove kristalsuiker i.p.v. met bloem, je kunt ook suikerklontjes pletten det een deegroller

Het deeg kan het beste een nachtje rusten, dan is het gemakkelijker te verwerken.

Bereiding:
Meng de bloem, de melk, het zout, citroensap en de gist goed dooreen.
Klop met een elektrische mixer, op hoge snelheid een voor een de klontjes boter door het mengsel. Wikkel het deeg dan in plastic folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 140°C of gasstand 1. Leg aluminuumfolie op de bakplaat en smeer die in met boter, of smeer de bakplaat zo in met boter.
Bestrooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit. Nog wat suiker erover heen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Steek er nu met een uitsteekvorm koekjes uit. De oorspronkelijke vorm is ovaal!
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat grove suiker over.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30-40 minuten.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor