Zalmmousse als voorgerechtje voor 8 à 10 personen
bij een koud buffet of zomaar op toost. Heerlijk!!!

Nodig:
1 groene paprika
2 takjes peterselie
½ komkommer
1 blik zalm(filet) à 450 gram
1 bakje Hüttenkäse à 200 gram
8 eetlepels mayonaise
½ theelepel dragon
zout, cayennepeper
8 bladgelatine
2 eetlepels citroensap
6 slabladeren

Bereiding:
De paprika wassen, ontdoen van zaadlijsten en in kleine stukjes snijden evenals de peterselie. De komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. In een kom de zalm fijnprakken. Dan toevoegen: hüttenkäse, mayonaise, paprika, peterselie en dragon. Dit vermengen tot zalfachtige massa. Nu op smaak brengen met zout en cayennepeper.
In een steelpan een-en-een-kwart dl koud water en gelatine doen. 5 minuten laten staan. Nu op een zacht vuur verwarmen tot de gelatine is opgelost. Niet koken! Van het vuur af het citroensap erdoor roeren. Wat laten afkoelen.
Nu een cakevorm omspoelen met koud water. Schenk 6 eetlepels gelatine op de bodem. Leg de komkommer nu daksgewijs in de gelatine. Laat dit nu in de koelkast in ongeveer 5 minuten stijf worden. Roer de rest van de gelatine door het zalmmengsel. Vul de cakevorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
Laat het geheel nu in de koelkast in ongeveer 1 uur stijf worden. Was de sla, sla hem uit en leg hem op een platte schaal. Schud de vorm en keer hem op de schaal.

Serveer met toast.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor