Haringsalade

Nodig:
6 zoute haringen
melk
500 gram gekookte bieten
4 koude gekookte aardappelen
3 zoetzure appels
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 grote, zure augurken,
3 eetlepels olijfolie
6 eetlepels wijnazijn
2 theelepels suiker
peper, peterselie, bieslook

Bereiding:
De haringen een nacht in melk wegzetten en de volgende dag schoonspoelen en uit laten lekken.
De bieten, aardappelen en appelen in kleine blokjes snijden, de ui snipperen en de haring in mooie stukjes snijden.
Alles omscheppen.
De knoflook uitpersen (eventueel wat meer gebruiken) en de augurken fijnhakken.
Van olie, azijn, knoflook en wat peper een sausje roeren en augurk, peterselie en bieslook erbij doen. Goed door elkaar roeren.
Dit sausje bij de salade scheppen en de salade minstens een dag laten intrekken.
De schaal afdekken.

Terug naar Hollandse gerechten
Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor