Cheese scones
(Een heerlijk borrelhapje, en lekker bij Engelse "high tea")

Nodig:
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje zout
100 gram boter, goed gekoeld
125 gram geraspte kaas (Cheddar of belegen Goudse)
ca. 1 dl koud water
50 gram gekookte ham, fijngesneden
voor de afwerking: bloem en boter, 1 klein ei en 25 gram geraspte kaas

Bereiding:
Zeef het bakmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden koude boter en 125 gram geraspte kaas toe en werk alles met een vork of met de handen door elkaar tot een kruimelig geheel is ontstaan. Voeg nu zoveel water toe als nodig is om de massa te doen samenhangen. Voeg eventueel de fijngesneden ham toe en kneed de massa op een met bloem bestoven werkvlak een paar minuten goed dooreen, tot u een glad, soepel deeg hebt verkregen. Rol het deeg dan uit tot een plak van ruim 1 cm dikte en steek er met behulp van een rond uitsteekvormpje of een glas rondjes uit met een diameter van ca. 5 cm.
Leg de rondjes naast elkaar op een beboterde bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met de resterende geraspte kaas.
Bak de scones ca. 15 minuten in de op 220°C (gasstand 5) voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor