Botersaus
Nodig:
100 gram (room)boter of margarine
snufje zout
6 eetlepels water
Bereiding:
Smelt de boter boven laag vuur (niet bruin laten worden) en voeg er onder voortdurend roeren 6 eetlepels warm water aan toe.
Gebonden botersaus
Nodig:
100 gram boter of margarine
2 dl warm water plus nog 1 eetlepel
eventueel snufje zout
1 afgestreken eetlepel maïzena
Bereiding:
Smelt de boter en meng er 2 dl warm water door. Voeg eventueel een snufje zout toe.
Roer een papje van de maïzena en 1 eetlepel koud water en meng dit door de saus. Blijf goed roeren, steeds boven laag vuur, tot de saus licht gebonden is.
Voor een dikkere saus neem je een volle eetlepel maïzena.
Mosterdsaus
Bereiding:
Maak eerst de gebonden botersaus (recept hierboven). Roer dan enkele lepels van de gebonden botersaus door een volle eetlepel mosterd, tot je een gelijkmatig mengsel krijgt, zonder klontjes. Meng dit door de rest van de saus.
Als je van "scherp" houdt, deze saus niet te heet laten worden, maar even zachtjes laten pruttelen.
Bij sterke verhitting verliest mosterd namelijk zijn scherpte.
Terug naar Koken met Floor |