Barbecue Kindergerechten

Geroosterde marshmallows

Als u gaat barbecuen, doet u de kinderen een groot plezier met marshmallows, een soort ronde zachte schuimpjes. Prik er één op een lange satéprikker en rooster ze voorzichtig al ronddraaiend boven de barbecue. Niet te dicht boven het vuur, want dan wordt de buitenkant zwart. De marshmallow moet aan de buitenkant nét even verkleuren, zodat een dun krokant korstje ontstaat. De binnenkant is dan zacht (en gloeiend heet: voorzichtig met afhappen).
Als u het de kinderen goed voordoet, kunnen de kinderen het zelf ook. Ze zijn erg machtig, dus houd wel in de gaten dat ze er niet teveel van eten.



Juniorspiesjes

400 g rundergehakt - 1 eetlepel curryketchup - bouillon (van tablet mag) - 8 plakken gekookte ham - 6 knakworstjes - 8 schijven ananas uit blik - zout en peper

Het gehakt goed mengen met de ketchup, zout en peper en hiervan 36 balletjes draaien. Deze in bouillon in 10 minuten zachtjes gaarkoken en droogdeppen. De plakjes ham elk in 3 repen snijden en de knakworstjes in vieren. De 24 stukjes worst met de hamreepjes omwikkelen. De schijven ananas elk in 6 stukjes snijden. Gehaktballetjes afwisselend met ananas en worstjes aan spiesjes rijgen.
Spiesjes op barbecuerooster leggen, regelmatig keren en ca. 5 minuten roosteren.



Knabbelstokjes

200 g gare kipfilet (stuk, vleeswaar) - 1 zakje mix dipsaus Fiësta - 3 eetlepels olie - 8 kerstomaatjes - 8 voorgekookte krieltjes - 8 plakjes ontbijtspek

Snijd de kipfilet in 8 blokjes. Meng het dipsauspoeder door de olie en bestrijk hiermee de kipfiletblokjes, kerstomaatjes en krieltjes. Steek alle ingrediënten aan 8 voorgeweekte houten satéstokjes, waarbij u het spek er zigzagsgewijs tussendoor laat lopen. Steek dus het stokje door een van de uiteinden van een spekplakje, steek dan een blokje kip aan het stokje en prik vervolgens weer door hetzelfde spekplakje. Steek er nu een krieltje aan. Ga zo door met de rest van de ingrediënten. Rooster de knabbelstokjes op de barbecue in ca. 5 minuten knapperig.



Peren-chocoschuitjes

4 halve peren uit blik - 4 plakken ontbijtkoek - 4 Mars mini's

Laat in een zeef boven een kom de peren uitlekken. Vang het sap op. Neem 4 stukken alufolie van ca. 30 x 30 cm. Leg op ieder stuk een plak ontbijtkoek. Besprenkel elke plak met 1 eetlepel perensap. Leg op elke plak een halve peer met de bolle kant naar boven. Maak in iedere peer 4 inkepingen. Snijd iedere mini Mars in 4 plakjes. Steek in elke inkeping een plakje Mars. Vouw de folie dicht. Rooster de pakketjes met de naad naar boven ca. 10 minuten op de barbecue.



Zoete speksaté's

1 blik ananasschijven - 4 kiwi's - 16 spekken (snoepgoed)

Laat in een zeef de ananas uitlekken. Snijd 2 schijven elk in 8 stukken. Schil de kiwi's en snijd elke kiwi in plakken van ca. 1 cm. Halveer de spekken. Neem 8 houten voorgeweekte satéstokjes en steek aan elk stokje achtereenvolgens een stuk spek, ananas, kiwi, spek, ananas, kiwi.
Rooster de saté's op alufolie ca. 5 minuten op de barbecue tot de spekken zacht en licht-bruin zijn. Leg de spekken niet direct op het rooster, want dan plakken ze eraan vast.


Terug naar Barbecue recepten

Terug naar Koken met Floor