Bridgeprobleem 32

Noord/niemandH 8 5
A 4
H 10 9
A B 8 7 5
A 10 9 6 3
6 2
7 6 4
9 6 4
N
W
O
Z
V 7 2
8 5 3
5 3 2
H V 10 3
B 4
H V B 10 9 7
A V B 8
2
NoordOostZuidWest
1 SAPas3 Pas
3 SAPas4 Pas
4 Pas5 Pas
6 PasPasPas
Probleem: Wat is de dodelijke uitkomst?
Naar de oplossing onder aan de pagina[IMAGE]Oplossing:

De legendarische Terence Reese zei eens: "There are no blind opening leads, just deaf opening leaders!" Als we alleen naar het biedverloop en de hand van West kijken, kan de dodelijke opening gevonden worden.
Het is duidelijk dat Zuid een zeer verdeelde hand heeft. Hoewel de kracht van de Noord hand niet bekend is uit het biedverloop, is er één ding duidelijk: er zullen in de dummy heel wat hoge kaarten verschijnen. Het meest onthullende bod was Zuids verhoging tot 5 . Met een eerste of tweede controle in één van de beide ongeboden kleuren zou Zuid wel een controlebieding gedaan hebben. Noord zou zonder een eerste of tweede controle in de zwarte kleuren gepast hebben.
West mag er vanuit gaan dat de leider minstens tien kaarten in de rode kleuren heeft. Ook is het praktisch zeker dat H en A in de dummy zullen verschijnen. West hoopte dus V bij zijn partner aan te treffen. Hij kwam daarom uit met 6. Stel je de moeilijke situatie van de leider eens voor: aangezien het hoogst onwaarschijnlijk was dat West tegen een slem onder zijn Aas zou uitkomen, speelde de leider klein bij van tafel. Oost was verbaasd dat hij met de Vrouw de eerste slag won, maar ook weer niet zo verbaasd dat hij geen schoppen terug speelde: één down!
[IMAGE]Terug naar het probleem boven aan de pagina

Terug naar Bridgeproblemen uit de praktijk
Terug naar Andrew's Bridge Corner