Favoriete Boeken van Rianne Foederer

De genres die ik graag lees zijn: thrillers, detectives, fantasy-romans en kinderboeken. Dit zijn mijn favorieten boeken op dit moment.
 • A.A. Milne - The World of Pooh
  Dit is absoluut mijn favoriet. Vooral de aparte kijk die de "speelgoedbeesten" op de wereld hebben spreekt mij erg aan.

 • Toon Tellegen - Bijna iedereen kan omvallen
  Dit zijn allemaal korte dierenverhaaltjes met een hele aparte inslag. Ik vind de stijl wel een beetje lijken op die van Winnie the Pooh.

 • Michael Ende - Het oneindige verhaal
  Dit boek gaat over een jongetje dat een boek steelt dat "Het oneindige verhaal" heet. Terwijl hij het boek aan het lezen is merkt hij dat hijzelf een rol in het verhaal speelt. Het boek vond ik veel beter dan de verfilming.

 • Jostein Gaarder - De wereld van Sofie (Roman over de geschiedenis van de filosofie)
  De wereld van Sofie is een boek over de geschiedenis van onze westerse filosofie. Het geeft een onderhoudend en origineel beeld van de wereld van de eerste Griekse filosofen tot en met die van onze eigen tijd.
  Tegelijkertijd is het een spannende roman over twee meisjes en een geheimzinnige briefschrijver. Over een speurtocht die tot antwoorden leidt die op hun beurt weer nieuwe vragen oproepen.

 • Benjamin Hoff - Tao van Poeh
  Aan de hand van de verhalen van Winnie de Poeh worden de oude Chinese beginselen van het Taoïsme uitgelegd.

 • James Redfield - De Celestijnse belofte
  De roman "De Celestijnse belofte" beschrijft de zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor één prijs aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.
  Ik heb pas geleden ook het tweede deel gelezen "Het tiende Inzicht", maar dat vond ik erg tegenvallen.

 • M. Morgan - Op blote voeten door Australië
  Een Amerikaanse arts beleeft een wel heel bijzonder avontuur wanneer ze onverwacht gedurende drie maanden met de aboriginals door Australië trekt en leert van hun manier van leven.

 • Laurie King - De leerling van de bijenhouder
  Sussex, 1914. De vrijgevochten en ondernemende Mary Russell raakt bevriend met een excentrieke oude bijenhouder - de grote Sherlock Holmes die haar opleidt tot speurder. Samen nemen ze het op tegen een vijand die sterker lijkt dan Holmes vroegere tegenstander.

 • Mijn twee favoriete auteurs zijn: Virginia Andrews en Sidney Sheldon.
  De boeken van Virginia Andrews beslaan meestal meerdere generaties waarbij de nadruk vooral op de kinderen ligt. Meestal gebeuren er vreselijke dingen met deze jonge mensen en laat ze zien wat dit voor gevolgen heeft voor de volgende generatie(s).
  De boeken van Sidney Sheldon zijn allemaal erg spannend. "Als er een morgen is", is het eerste wat ik van hem gelezen heb. Dit boek gaat over een vrouw die gaat trouwen met een rijke man en in verwachting is van haar eerste kind. Dan komt ze onschuldig in de gevangenis terecht, waar ze ook haar baby verliest. Als ze weer vrij komt neemt ze wraak en wordt tenslotte een van de beste juwelendieven.

Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek