Favoriete Boeken van Marieke van Nistelrooy

 • Isabel Allende - Huis met de Geesten

  Motivatie: Omdat Isabel Allende zo verschrikkelijk mooi en boeiend kan vertellen. Terwijl ik las speelde het verhaal zich als een soort prachtige film in mijn hoofd af met al die verschillende en boeiende karakters! (Overigens las ik eerst het boek en een hele tijd later zag ik pas de film, en ik moet zeggen dat die film niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed. Vond hem slechter dan het boek, maar wel een mooie rol van Meryl Streep)


 • Marilyn French - Haar moeders dochter

  Motivatie: Omdat deze schrijfster zo mooi de relatie moeder-dochter neerschrijft binnen 3 generaties van een Amerikaans-Poolse familie. De hoofdpersoon (ik-figuur) vertelt hoe zij zich als gevolg van haar relatie met haar moeder heeft ontwikkeld tot de persoon die ze nu is, nadat haar moeder op haar beurt weer gevormd was door haar moeder. Heel erg boeiend. Ook het boek "Onze vader" van Marilyn French vond ik erg mooi. Ze kan zo goed (zich ontwikkelende) relaties/karakters neerzetten!


 • Paul Theroux - De oude Patagonie Express

  Motivatie: Omdat de man naar mijn mening aanstekelijk schrijft. Ik zou zo met hem mee willen reizen. Hij verhaalt hier over een prachtige treinreis door Midden- en Zuid-Amerika, waarin hij allerlei soorten mensen ontmoet en van alles interessants beleeft.


 • Carolijn Visser - Buigend Bamboe

  Motivatie: Eigenlijk dezelfde motivatie als voor Paul Theroux, alleen vind ik dat Carolijn Visser meer dan P. Theroux heel erg oprecht betrokken is bij de cultuur en de levenswijze van de personen waarmee ze contact maakt tijdens haar reizen. Ze schrijft erg uit betrokkenheid, niet om de lezer te laten zien waar ze wel niet allemaal al naar toe is geweest. In dit boek doet ze verslag van 2 reizen door China: 1 had plaats nog voordat de bloedig onderdrukte studentenprotesten in 1989 plaatsvonden, en 1 die tijdens deze periode plaatsvond. De contrast in de sfeer tijdens deze reizen laat ze zien. Boeiend vind ik.


 • Connie Palmen - De Vriendschap.

  Motivatie: Ik vind het erg knap hoe Connie Palmen de hoofdpersoon (al weer een ik-figuur) het verhaal van haar vriendschap op verschillende leeftijdsniveau's kan laten vertellen. In het begin schrijft de ik-figuur vrij kinderlijk, naarmate ze ouder wordt schrijft ze steeds meer volwassener. Knap hoor, hoe de schrijfster zo in de huid kruipt van de ik-figuur.
Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek