Favoriete Boeken van Erik Martens

  Naar schrijver:

 • RASHA PEPER: Rico's vleugels
  Een onmogelijke liefdesrelatie tussen een oude man en een jongen wordt prachtig beschreven in een boek waarin ook een zeldzame schelpencollectie centraal staat. In een ander boek van Rasha Peper (de titel ben ik even kwijt) werd ik bijzonder getroffen door het tragische verhaal over de liefde tussen een kunstenaar en een ambitieuze studente.


 • BOUDEWIJN BUCH: De kleine blonde dood, Het dolhuis, Het bedrog, ...
  Boudewijn Büch lijkt me een enorm fascinerend persoon. Wist je dat hij geen rijbewijs heeft maar ondertussen wel de hele wereld is afgereisd voor zijn reeks 'De wereld van Boudewijn Büch'. In zijn boeken beschrijft hij thema's zoals vader-zoonrelatie, oorlogstrauma's, homosexualiteit.


 • TIM KRABBE: Het Gouden Ei, Vertraging // CORMAC McCARTHY: Kind Van God
  Het Gouden Ei van Tim Krabbé is een bloedstollend boek dat je van begin tot eind in je greep houdt. De plot van 'Vertraging' leent zich perfect tot het maken van een Hollywood-roadmovie. Een seriemoordenaar is in de Amerikaanse MidWest op de vlucht voor zijn vervolgers in 'Kind van God' van Cormac McCarthy.


 • HELLA S. HAASSE: Transit
  Een pessismistisch tijdsbeeld van een jeugd zonder idealen.


 • F. SPRINGER: Bandung-Bandoeng
  Een oud oorlogstrauma wordt opnieuw actueel wanneer een Nederlands minister op handelsmissie naar Indonsië vertrekt.


 • ARTHUR C. CLARKE: 2001 - A Space Odyssee, 2002 - Odyssey 2
  Dé klassieker op Science-Fiction gebied werd monumentaal verfilmd door Stanley Kubrick. De opvolger 2002 - Odyssey 2, die ook verfilmd werd, is volgens mij het summum van puur leesgenot.


 • MAARTEN 't HART: Een vlucht regenwulpen, De Kroongetuige, Het woeden der gehele wereld
  Deze schrijver behoort tot mijn all-time favourites. De misdaadverhalen in de grootstad (de kroongetuige) of in de vorm van een periodenverhaal (Woeden der gehele wereld) las ik met veel plezier. Wat heb ik me destijds toch uitgesloofd voor die boekbespreking van 'Een Vlucht Regenwulpen'.


 • PAUL MENNES: Tox / HERMAN BRUSSELMANS: Het oude nieuws van deze tijden
  Een nieuwe lichting cynische Belgische auteurs die zich van niets aantrekken en erg populair zijn bij de cybergeneratie.


 • De Wetten van CONNIE PALMEN en Lichte Waanzin van de Liefde van ADRIAAN VAN VEEN krijgen nog een eervolle vermelding omwille van hun diepgravende inhouden.
Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek