Favoriete Boeken van Cora Hoffmann

  Naar schrijver:

 • WILBUR SMITH
  Mijn meest favoriete schrijver is Wilbur Smith. Hij is een Zuid-Afrikaanse schrijver. Tussen 1968 en 1994 heeft hij naar mijn weten 25 boeken geschreven, waarvan ik er een nog niet gelezen heb. De meeste boeken zijn recentelijk in herdruk verschenen en nu ook in pocketuitgave verkrijgbaar.
  Dat ik zijn boeken zo graag lees komt omdat hij op meesterlijke wijze het continent Afrika beschrijft.
  Als je zijn boeken leest, die vaak over Afrika gaan, krijg je een goed inzicht in de geschiedenis van dat werelddeel, maar ook in de moeilijke verhoudingen tussen de rassen en culturen. Uit zijn schrijven voel je zijn liefde voor Afrika. Door zijn kennis van dit deel van de wereld besef ik dat het heel moeilijk is om zonder meer een oordeel te vormen over de politieke achtergronden. Het is niet zomaar blank en zwart!
  Door de invloed van zijn boeken is Afrika voor mij een droom geworden, een land om zelf eens heen te gaan. Ik wil Afrika voelen.
  Deze gevoelens vind ik in de Ballentyne en de Courtney serie.
  De tweede reden dat ik zijn boeken zo mooi vind is dat ze ook buitengewoon avontuurlijk zijn. De hoofdpersoon is altijd iemand met een sterke persoonlijkheid; niet kapot te krijgen. Als ik zijn boeken lees ben ik "van de wereld af". De hoofdpersoon overleeft situaties die een normaal mens in zijn leven nooit of zelden tegenkomt of overleeft. Anderzijds zijn de relaties die beschreven worden vaak reëel, herkenbaar en niet dom.
  Zijn boeken hebben alle ingrediënten om de lezer te ontspannen en dat is de reden waarom ik een roman lees. Ik wil even de alledaagse beslommeringen vergeten.
  Verschillende boeken heb ik al twee maal gelezen. "De strijd om de tand" heb ik nog niet gelezen en ik kan het ook nergens vinden. Ik probeer ze allemaal te verzamelen, maar heb ze nog niet allemaal (19 wel). Inmiddels heb ik mijn voorkeur voor deze schrijver ook overgebracht op mijn partner en mijn zoon.


 • CHAIM POTOK
  Van zijn boeken houd ik omdat ik het Joods-orthodoxe milieu, dat hij beschrijft erg boeiend vind. Het intrigeert me en wat ik er bewonderenswaardig aan vind is dat de orthodoxe Joden zo veel van hun leven geven voor het vergaren van kennis van de thora en de talmoed.


 • ROBIN COOK
  Wat me in de boeken van Robin Cook boeit is de spanning van de thriller, die zich afspeelt in de medische wereld, waar ik ook deel van uit maak. Robin Cook is zelf medicus en zijn boeken zijn redelijk waarheidsgetrouw. Vaak beschrijft hij dingen die ongelooflijk lijken, maar wel uit zouden kunnen komen.


 • Van SANNE VAN HAVELTE heb ik alle boeken, maar dat is nostalgie en stamt uit mijn meisjestijd. Dat gaat nog over de echte liefde, zoals je je die als meisje voorstelt.


 • Van LEON URIS het boek Exodus.


 • Van GODFRIED BOMANS en KEES VAN KOOTEN alle boeken.


 • En tot slot: CELESTE DE BLASIS, JOHN GRISHAM, en TOM CLANCY.
Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek