Boekbespreking van Anja Schüller

Schaduwkind

Als van een vrouw haar man is overleden, is deze vrouw weduwe. Een man die zijn vrouw verliest is weduwnaar. Maar voor een vader en een moeder die een kind verliezen is geen benaming.

P.F Thomé en zijn vrouw verliezen hun dochtertje Isa. Zij is geboren op 1 maart 2002. Op 16 april overlijdt dit meisje. Thomé schrijft op een dichterlijke en indringende manier zijn gevoelens over dit grote verlies op papier. Dit prachtige boekje is ter gelegenheid van de jaarwisseling 2002-2003 verspreid onder vrienden en relaties van zijn nieuwe uitgeefhuis Contact. Nu ligt er een uitgave in de winkel. Thomé werkte aan dit boekje door tot 1 maart van dit jaar. En dat heeft het gevolg dat een boekje van 55 pagina’s is uitgegroeid tot een meesterwerkje van 105 pagina’s.

Thomé kan er op dat moment niet met andere mensen over praten. Hij wil zich afschermen van de buitenwereld en zijn grote verdriet verwerken. In zijn poëtische woorden komt hij dichter bij het verlies van zijn dochtertje.

Hij denkt vaak terug aan de geboorte van zijn dochtertje. Aan het grote geluk dat hem en zijn vrouw overkwam. Het prille geluk dat zo plotseling werd verstoord, toen Isa in het ziekenhuis overleed. Toen ze het babylijkje vasthielden merkten ze hoe zwaar dit was.

Een lief ontroerend boekje dat u beslist moet lezen. Het kan zelfs troost bieden voor mensen die ook een kind verliezen of hebben verloren.

Titel        : Schaduwkind
Auteur     : P.F Thomése
ISBN      : 90-254-1728-0
Uitgeverij : Contact
http://www.boekenwereld.com/

Terug naar de Boekbesprekingen van Anja
Terug naar de Boekenrubriek