Boekbespreking van Anja Schüller

KEIZERIN

Licht, dochter van Heer Wu, wordt geboren in China. Het verhaal speelt zich af in de zevende eeuw in de roemruchtige Tang-dynastie. Licht groeit op aan de Lange Rivier. Ze leert paarden met de meesterhand temmen. Aan het sprookje komt een einde als Licht wordt uitverkoren tot concubine van de Keizer. Zo komt Licht in het vrouwenverblijf. Het wemelt hier van de roddels. De andere vrouwen zijn pervers en wreed. Licht overleeft deze problemen en mag uiteindelijk als eerste en enige vrouw plaats nemen op de Drakenkroon, de zetel van de Keizer van China.

Een prachtig verhaal. Je ziet de beelden zo voor je, ik vind het een echte aanrader!

Tekst komt uit http://www.boekblad.nl
19 oktober 2004, 16:37 - Webdesigner Sander Patelski van Boekboek.nl las Keizerin van Shan Sa en werd getroffen door de beeldende taal van de roman. Op eigen initiatief maakte hij er voor uitgeverij Archipel een boektrailer van. De trailer is te zien op de website van de uitgeverij.
De trailer lijkt in het boekenvak aan een voorzichtige opmars te zijn begonnen. Eerder al schakelde Thomas Rap het bedrijf B Visuals in om een boektrailer te maken van De Zeepfabriek van Manon Spierenburg. Vooralsnog zijn de trailers vooral te zien op de site van de uitgeverij zelf.

De boektrailer van Keizerin zal echter ook bewerkt worden tot tv-commercial. Deze zal in de tweede helft van november te zien zijn in het Ster-cultuurblok. Verder heeft Remco Volkers van uitgeverij Archipel zijn hoop gevestigd op boekhandels die de trailer kostenloos op hun site willen plaatsen. Hierover stuurt hij binnenkort een mailing rond.

Volgens Volkers heeft webdesigner Patelski zelf het initiatief genomen om de boektrailer te maken. Daardoor zijn de kosten beperkt gebleven. 'Uitgeverijen draaien op dit moment elke stuiver drie keer om. Een boektrailer laten maken kost veel geld. Dus dat zullen we niet echt vaak doen.
Bekijk de boektrailer http://www.boekboek.nl/picz/archipel/keizerinmail.htm

Shan Sa (Beijing, 1972) was de jongste dichteres van het land. Op-17 leeftijd emigreert zij naar Parijs en schrijft haar eerste roman, La joueuse de Go, die werd bekroond met de Prix Goncourt. Keizerin werd in Frankrijk een grote bestseller en veroverde daarna de rest van de wereld.

Titel        : Keizerin
Auteur     : Shan Sa
ISBN      : 90 6305 130 1
Uitgeverij : Archipel http://www.boekboek.nl/picz/archipel/keizerinmail.htm

Terug naar de Boekbesprekingen van Anja
Terug naar de Boekenrubriek