Boekbespreking van Anja Schüller

VERGELEGEN

Rianne de Zoete, is Zuid-Afrikaanse. Zij is erg veel rijkdom gewend en woont bij een tante. Maar dan is het gedaan met de luxe, want als zij zestien jaar is moet ze naar een kostschool in Engeland. Daar heeft ze drie kamergenoten, Nathalie, Gabby, en Charmaine. Rianne gedraagt zich erg afstandelijk en als een verwend kind. Wat de meisjes ook proberen ze krijgen geen contact met Rianne. Later gaat het beter, en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de dames. Ook als ze van school af zijn blijven ze dikke vriendinnen.
Op de jongenskostschool zit Riitho Modise, deze heeft in eerste instantie ook een hekel aan Rianne. Zijn vader is een politieke gevangene in Zuid-Afrika. En hier hebben de miljoenen van de familie De Zoete het nog steeds voor het zeggen. Dus al komen ze uit hetzelfde land ze komen uit twee verschillende werelden. Later krijgen ze meer aandacht voor elkaar en gaan ook meer voor elkaar voelen. Rianne is ondertussen een wereldberoemd fotomodel. Rianne en Riitho krijgen een relatie en kunnen elkaar alleen in het geheim ontmoeten. Helaas wordt Rianne ondanks dat ze op hun hoede blijven, ontvoerd.

Een groot deel van het boek, gaat over seks, drugs, en intriges. Wat mij betreft zou hier een groot deel van geschrapt kunnen worden. Het stuk over de ontvoering en de politieke gevangenen maken het voor mij weer spannend en gaven mij een reden om het boek uit te lezen.

Lesley Lokko (Schotland, 1964) is opgegroeid in Ghana. Zij bracht haar school-en studententijd door in Ghana, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zij studeerde architectuur en doceert momenteel aan een grote Londense universiteit

Titel        : Vergelegen
Auteur     : Lesley Lokko
ISBN      : 90-630-5092-5
Uitgeverij : ArchipelTerug naar de Boekbesprekingen van Anja
Terug naar de Boekenrubriek