Elisabeth Wilhelmina Bouwense, geboren te Middelburg op 24 oktober 1856, overleden te Rijswijk op 20 december 1944, dochter van Adriaan Gilles Bouwense en Jacoba Johanna Vinke.


Zij is getrouwd te Middelburg op 6 juni 1884 met
Johannes Willem Verhulst, geboren te Middelburg op 1 juli 1856, overleden te Loosduinen op 26 februari 1925, zoon van Marinus Johannes Verhulst en Johanna Cornelia Lievense.

Het gezin Verhulst behoorde tot de "gegoede" families van Middelburg, alhoewel moeder van eenvoudige komaf was (zij was vanaf haar tweede jaar weeskind en opgegroeid in het Burgerweeshuis te Middelburg ).Het had deze welstand onder meer te danken aan Oom DaniČl Verhulst , die notaris was ; Johannes Willem was aanvankelijk als candidaad-notaris bij zijn oom in dienst en woonde toen nog in een huis aan de Lange Gortstraat. Oom DaniČl woonde in het huis "De Goude Croone", aan de Houtkaai, schuin tegenover de Koningsbrug, waar hij tevens zijn kantoor had.In 1888 werd Oom DaniČl door Johannes Willem opgevolgd als notaris en toen deze laatste in 1894 kinderloos stierf,liet hij een aanzienlijk vermogen na aan zijn broer en zijn neven en nichten , waaronder Johannes Willem.
Deze zette de notarispraktijk voort aan de Houtkaai en ging er ook zelf wonen.Het huis had een inpandige binnenplaats; aan de voorkant was het kantoor,aan de achterkant de woonkamer en op zolder waren twee slaapkamertjes voor inwonende dienstmeisjes.
Moeder Elisabeth (mijn overgrootmoeder ,Oud-Omaatje genoemd) heeft , toen zij eenmaal weduwe was, nog gewoond in het huis "De Griffioen", destijds een bejaardentehuis.Tijdens de oorlog,toen een groot aantal bejaarde mensen door de Duitse bezetter werden verdreven, heeft ze nog een tijdje ingewoond bij haar schoondochter , Tante Phie BoĄsson , te Rijswijck.

Uit dit huwelijk:

INDEX