Cornelis Adrianus Goethals, geboren te Middelburg op 28 november 1846, overleden aldaar op 26 juni 1911, zoon van Adrianus Leendert Jacobus Goethals en Johanna Catharina Adriaansen.

Cornelis Adrianus was aannemer en bouwkundige te Middelburg.Hij werd daarbij na 1900 bijgestaan door zijn zoon , Adriaan Leendert Jacobus die voor architect had gestudeerd. Hun gezamelijke grote project was de kapitale villa " De Sprenck " aan de Seissingel te Middelburg.Dat hij ook over zekere artistieke gaven beschikte blijkt uit het feit dat hij voor deze villa o.a. de gebrandschilderde ramen heeft ontworpen.
Cornelis woonde aan de Herengracht vlak bij de werkplaats, doch toen zijn zoon eenmaal de zaak had overgenomen is hij met oma verhuisd naar het huis " Oudenburch " aan de Rouaanse Kaai .Het was een opgeruimd persoon die vol zat met "vreemde verhalen", die hij weer dan van zijn vader had gehoord; zo beweerde hij o.a. familie te zijn van Floris Bedloo , de voormalige stadsarchitect, die begraven ligt onder de Lange Jan.
Opoe was een wat "frŠle" vrouw ; haar tengere postuur en het wat smalle gezicht waren de gevolgen van een chronische maagkwaal. Haar kleindochter , Bep Goethals , heeft haar eens geportretteerd als opdracht voor haar tekenopleiding.


Hij is getrouwd te Middelburg op 7 februari 1872 met
Maria Cornelia van Holthuysen, geboren te Middelburg op 1 juni 1851, overleden aldaar in september 1927, dochter van Johannes van Holthuysen en Cornelia Vincentina Johanna Willems.

Uit dit huwelijk:

INDEX