WVD-Team post Torenweg  << Terug naar vorige pagina

HET WVD-TEAM VAN DE POST TORENWEG IS SINDS 1-1-2013 OPGEHEVEN.

De post Torenweg beschikt sinds een kleine vijf jaar over een WVD-team. WVD staat voor Waarschuwings- en Verkennings Dienst. De belangrijkste taak van het team is het nemen van metingen om uitsluitsel te krijgen over het wel of niet aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen in de lucht. De WVD-ploeg kan heel snel in actie komen als het vermoeden bestaat dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Voorbeelden hiervan zijn: een gekantelde tankwagen met een gevaarlijke stof, een brand waar gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen of een lekkage in een chemische fabriek.

De alarmering van de WVD gebeurt door de alarmcentrale. De WVD-ers worden gealarmeerd via hun alarmontvanger en gaan naar de kazerne. Er wordt telefonisch of via de mobilofoon contact gezocht met de alarmcentrale. De alarmcentrale geeft dan een co÷rdinaat op waar gemeten moet worden. De meetploeg van de post Torenweg heeft het roepnummer 74wo021. Dit staat voor regio 74 meetploeg nummer 021.

Een WVD ploeg bestaan uit drie personen twee WVD-ers en een chauffeur. Er zijn 10 personen opgeleid en inzetbaar als WVD-er