Actueel
 13-11-2017 | Zeer grote brand bij bedrijf Denja bv. Sint-Maartenddijk
 

SINT-MAARTENSDIJK - In een magazijn van Denja BV aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk heeft afgelopen nacht een zeer grote een uitslaande brand gewoed.

De brand ontstond rond 02.30 uur in het magazijn van het bedrijf en sloeg al snel over naar de kantoren. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar een zeer grote brand. Vanwege de coördinatie van het incident is opgeschaald naar GRIP 1. Bij een GRIP 1 wordt een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. Dit werd samengesteld uit de betrokken leidinggevenden van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening.

Door de snelle ontwikkeling van de brand stond het pand al snel grotendeels in brand. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding naar omliggende bedrijven. De rook trekt over het bedrijventerrein. De brandweer voert hier metingen uit. Enkele bewoners van woningen op het bedrijventerrein die in de rook liggen worden elders opgevangen. Mensen die last hebben van de rook adviseert de Veiligheidsregio ramen en deuren te sluiten.

Om 04.20 uur waren er onder andere zes blusvoertuigen, een autoladder, twee schuimblusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Vanaf de vliegbasis Woensdrecht is een crashtender ter plaatse gekomen. Er is een extra peloton met vier blusvoertuigen opgeroepen, deze zijn ter plaatse maar nog niet ingezet.

Om 04.30 laat de Veiligheidsregio weten dat er meerdere explosies te horen zijn. Deze werden veroorzaak door branden van vrachtwagens. Ook zijn er enkele gasflessen ontploft die in het bedrijf stonden. Er is op dit moment ook een elektriciteitsstoring op het bedrijventerrein.

Om 05.00 uur laat de Veiligheidsregio weten dat de bewoners van de woningen op het bedrijventerrein die in de rook liggen zijn geïnformeerd over de rookoverlast. Drie kinderen van bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken nadat zij wat rook hadden ingeademd.

Denja BV in Sint-Maartensdijk is een producent van krokant gebakken uitjes

Tekst:
Foto:
 
HVZeeland.nl
112markiezaten.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 05-03-2017 | Zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval Ritthem
 

RITTHEM - Een man is zondagmorgen zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. 

De man reed over de Landbouwweg vanuit Ritthem richting Middelburg toen hij rond 10:30 uur van de weg raakte en tegen een boom aan botste. De auto kwam enkele tientallen meters verder toto stilstand. Het motorblok en de hele rechter zijkant van de auto waren door de klap van het voertuig afgescheurd. De man zat vast in het autowrak waarop naast de ambulance ook diverse brandweervoertuigen ter plekke werden gestuurd. De gealarmeerd traumahelikopter landde in een naastgelegen weiland. De brandweer heeft de man uit de auto geknipt waarna hij aan het ambulancepersoneel kon worden overgedragen. Nadat de trauma-arts het slachtoffer had behandeld is hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan om de toedracht van het ongeval te achterhalen. 

Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest.nl
Frans Bosscha
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 15-12-2016 | Drie auto's beschadigd als gevolg van een felle brand
 

MIDDELBURG - Op de Roozenburglaan in Middelburg zijn vannacht drie geparkeerde auto's beschadigd geraakt als gevolg van een felle brand.

Omwonenden merkten rond 01.00 uur op dat een personenauto in brand stond. De brandweer werd gebeld en die ging met spoed ter plekke. Het blussen bleek echter nog een flinke klus. De auto waarin de brand ontstond ging volledig in vlammen op. Ook de twee auto's die naast het brandende voertuig stonden raakten beschadigd.

Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de drie auto's af te voeren. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en heeft ter plaatse van verschillende mensen verklaringen afgenomen.

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong Hvzeeland.nl
Manfred Berrevoets Hvzeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 01-11-2016 | Auto vliegt tijdens het rijden in brand
 

MIDDELBURG - Een personenauto is dinsdagavond tijdens het rijden spontaan in de brand gevlogen.

De bestuurder reed over de Torenweg in Middelburg richting Oost-Souburg toen het 19:00 uur mis ging. Tussen de afslagen Spinhuisweg en de Romp vloog de auto in de brand. Omdat de brandweer op de kazerne zat voor de wekelijkse oefenavond waren de spuitgasten van de post Torenweg binnen enkele minuten ter plaatse. De brandweer heeft de brand geblust. 

Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig geborgen. Tijdens de brand was de Torenweg tussen de Spinhuisweg en de Romp afgesloten voor het verkeer. 

Tekst:
Foto:
 
112Stadsgewest.nl
Hatiche Özen
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 16-09-2016 | Lekkage wagon rangeertrein Sas van Gent
 

SAS VAN GENT - Bij het spoorwegrangeerterrein in Sas van Gent is vanmiddag melding gemaakt van het lekken van een gevaarlijke stof. De hulpdiensten kondigden GRIP 1 af.

Aan het begin van de middag werd alarm geslagen nadat bij het terrein aan het Stationsplein een druppellekkage was ontdekt bij een ketelwagon. Uiteindelijk bleek volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland dat maximaal de inhoud van een koffiebekertje was gelekt en dat de situatie wat dat betreft meeviel.

De hulpdiensten rukten na de eerste melding rond 12.25 uur met frink wat materieel uit. Brandweerwagens uit Hoek, Middelburg, Sas van Gent en Sluiskil gingen met spoed ter plekke. Er werd opgeschaald naar GRIP 1. Hierbij is sprake van een incident van beperkte afmetingen. Wel is er bij zo'n incident afstemming tussen de verschillende disciplines nodig.
is geen gevaar geweest voor de omgeving. Bij dergelijke meldingen worden uit voorzorg echter verschillende eenheden en disciplines gealarmeerd. Tevens wordt daarbij uit voorzorg ook een zo ruim mogelijk gebied afge

Onduidelijkheid
De Koninklijke Marechaussee zette samen met de politie een behoorlijk ruim gebied rondom het Stationsplein af. Hierdoor vroegen omwonenden in het gebied zich af of zij niet moesten worden geëvacueerd. Al vrij snel bleek de situatie mee te vallen maar deze informatie werd niet met de omwonenden gedeeld, iets wat niet door iedereen werd gewaardeerd.

"Er
zet. Inmiddels zijn alle afzettingen opgeheven", zo legt de Veiligheidsregio Zeeland uit.

Rond 13.30 uur arriveerden nog zeker vijf voertuigen met spoed. Het ging om eenheden van de incidentsbestrijdingsafdeling van ProRail. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland heeft ProRail een nadere controle uitgevoerd.

Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoet Hvzeeland.nl
Roland de Jong Hvzeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 07-06-2016 | Aanhangwagen met afval in brand
 

MIDDELBURG - De brandweer is in de nacht van maandag op dinsdag met spoed uitgerukt voor twee brandjes in Middelburg-Zuid.

Rond 01.40 uur werd er brand ontdekt op de kruising van de Regentenlaan met de Johan Guil. Schorerstraat. Hier stond een aanhangwagen in brand. Op de kruising van de Regentenlaan met de Johan Adriaen van de Perrestraat werd ook brand gesticht. Hier stonden enkele autobanden in brand wat voor een forse rookontwikkeling zorgde.

Beide brandjes zijn door de brandweer geblust en het wegdek is hierna weer vrij gemaakt. Duidelijk is dat de brandjes zijn aangestoken. De politie was ook ter plaatse.

Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoet Hvzeeland.nl
Manfred Berrevoet Hvzeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 20-03-2016 | Autobrand Zwerfruststraat snel geblust
 

MIDDELBURG - De brandweer heeft zondagavond een autobrand geblust in Middelburg. De politie heeft na de brand één persoon aangehouden.

De brand werd rond 21.10 uur ontdekt aan de Zwerfruststraat. Bij aankomst van de brandweer stond de voorzijde van de auto volledig in brand. De brand is vervolgens geblust.

Volgens omstanders is er één persoon aangehouden en geboeid afgevoerd in een politieauto. Of de aanhouding met de brand te maken heeft is niet bekend.
 

Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoet Hvzeeland.nl
Ricardo Kievit Hvzeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 12-01-2016 | Binnenbrand flatgebouw Middelburg
 

MIDDELBURG - De brandweer is dinsdagavond in Middelburg ingezet om een binnenbrand in een flatgebouw te blussen.

De brand woedde aan de Meanderlaan en werd rond 18.00 uur gemeld via een particuliere alarmcentrale. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een ladderwagen.

Nadat de brand was geblust heeft de brandweer het gebouw geventileerd.

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong (HVZeeland.nl)
Ricardo Kievit (HVZeeland.nl)
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 09-01-2016 | Grote uitslaande brand loods Vlissingen
 

VLISSINGEN - Aan de Edisonweg in Vlissingen is zaterdagavond een uitslaande brand uitgebroken in een loods. Er komt veel rook vrij.

De eerste melding van de brand kwam rond 20.05 uur binnen vanaf het Jaagpad. Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker opgeroepen om de brand te bestrijden. De brandweer zet in op het voorkomen van overslag naar andere panden. Rond 20.30 uur is er opgeschaald naar grote brand. Hierdoor is er nog een extra blusauto ingezet. Een half uur later is ook nog een waterwagen opgeroepen. De verwachting is volgens de brandweer dat het pand zelf en dat wat er voor staat zullen afbranden.

Het Jaagpad langs het kanaal is ter hoogte van de Energieweg afgesloten in verband met de brand. De rook trekt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland over het kanaal. In de lijn van de rook die vrij komt ligt volgens de woordvoerder een verzorgingstehuis. "Het personeel is in kennis gesteld en gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten." Het scheepvaartverkeer op het Kanaal door Walcheren wordt stil gelegd.

Bij de brand is volgens de Veiligheidsregio geen asbest vrijgekomen.

Omstreeks 22.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog enige tijd aanwezig blijven om na te blussen.  Stichting Salvage is opgeroepen om te helpen bij de afhandeling van de schade.

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong (HVZeeland.nl)
Rolf de Feijter (HVZeeland.nl)
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 01-01-2016 | Autobrand industrieterrein Middelburg
 

MIDDELBURG - Op industrieterrein Arnestein in Middelburg is tijdens de nieuwjaarsnacht een personenauto volledig in vlammen opgegaan.

De brand woedde op de Voltaweg en werd rond 02.45 uur opgemerkt. Toen de blusgroep van de post Torenweg arriveerde stond de auto al volledig in brand. De brandweer zette twee stralen in om de brand te blussen.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
 

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong (HVZeeland.nl)
Roland de Jong (HVZeeland.nl)
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 27-12-2015 | Binnenbrand Station Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is zondagavond met spoed uitgerukt voor een melding van een binnenbrand in het Station in Middelburg.
 

De brand werd rond 21.50 uur ontdekt in de ontvangsthal. Hier stond een prullenbak in brand wat voor een forse rookontwikkeling zorgde. De beginnende brand is door de politie geblust.

De brandweer heeft gecontroleerd of het vuur was gedoofd en de ruimte geventileerd. Over de oorzaak en schade is nog niks bekend.
 

Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoets (HVZeeland.nl)
Manfred Berrevoets (HVZeeland.nl)
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 21-12-2015 | Auto volledig uitgebrand Roozenburglaan Middelburg

MIDDELBURG - Auto volledig uitgebrand Roozenburglaan in Middelburg

In de nacht van zondag op maandag zijn de vrijwilligers van de post Torenweg gealarmeerd voor een voertuigbrand. Binnen enkele minuten zijn ze uitgerukt naar boven genoemd adres. Ter plaatsen was er geen reden meer aan het voertuig stond al volledig in brand.

De brand is met twee stralen hogedruk geblust. Na een klein uurtje kon de TS 4533 weer terug naar zijn post en was weer inzet gereed.
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Patric vermeulen (Videoteamzeeland.com)
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 24-11-2015 | Grote brand verwoest loods bij Herstaco b.v.

MIDDELBURG - In een loods op de hoek van de Kleverskerkseweg en de Nijverheidsweg in Middelburg is dinsdagavond een grote brand uitgebroken.

De brand brak rond 19.40 uur uit op het terrein van Herstaco, een bedrijf dat grote stalen buizen levert. De brand was bij aankomst van de brandweer uitslaand. Er zijn drie blusvoertuigen, een ladderwagen en een watertankwagen ingezet om de brand te bestrijden. Ook is een dompelpomp ingezet.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland staat er in de loods een stapel hout in brand. "De brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen loods. Er wordt extra bluswater met een dompelpomp uit het kanaal gehaald", aldus de woordvoerder.

De wind verspreidt de rook over het naastgelegen bedrijventerrein. Even na 21.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog enige tijd aanwezig blijven om na te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Frans Bosscha 112Stadsgewest.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 08-11-2015 | Zeer grote brand hotel Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Aan het Veerse Meer bij Arnemuiden is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken in een leegstaand hotel. De brand is inmiddels grotendeels geblust.
 

De brand woedde aan de Oranjeplaatweg en werd rond 19.30 uur ontdekt. De brandweer ging met vier blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke. Ook werden een haakarmvoertuig met dompelpomp en een verbindings-/commandowagen ter plaatse gestuurd. Uit voorzorg stond een ambulance stand-by.

De brand heeft met name om zich heen gegrepen op de verdieping en de zolders van het complex. De brand was tot even voor 21.00 uur nog af en toe uitslaand. Rond 20.50 uur meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio dat het blussen voorspoedig verliep. Ongeveer een uur later, omstreeks 21.45 uur werd het sein "brand meester" gegeven. Drie blusploegen blijven voorlopig nablussen.

De vrijkomende rook trok over het Veerse Meer maar desondanks alarmeerde de Veiligheidsregio Zeeland toch een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en meetploegen van de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD).

Wat de oorzaak van de brand is wordt nog onderzocht. Het vermoeden bestaat echter dat er sprake is van brandstichting omdat het pand niet meer aangesloten zou zijn op de nutsvoorzieningen.

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Ricardo Kievit HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 13-07-2015 | Auto's in de sloot bij ongeluk Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij Nieuw- en Sint Joosland zijn maandagavond twee personenauto's in een sloot terecht gekomen. Niemand raakte ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 18.50 uur in de bocht van de afrit A58-N57 ter hoogte van de Weizichtweg. De auto's reden richting het Dampoortaquaduct maar raakten door onbekende oorzaak van de weg. Mogelijk is de tweede auto van de weg geraakt nadat de bestuurder was geschrokken nadat even daarvoor een voorganger in de sloot reed. De 'laatste' auto reed in zijn vaart ook een lantaarnpaal omver.

De brandweer werd opgeroepen nadat was gemeld dat er mogelijk sprake was van een beknelling. Er kwamen twee tankautospuiten ter plaatse. Het hulpverleningsvoertuig hoefde niet ter plekke te komen. De ambulancedienst heeft de betrokkenen onderzocht maar niemand liep ernstig letsel op.

De politie en Rijkswaterstaat zorgden er samen met de brandweer voor dat het verkeer veilig kon passeren. De beide voertuigen moesten worden geborgen.
 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 02-07-2015 | Woning verwoest door grote brand

MIDDELBURG - Een woning aan de Poortershove in Middelburg is donderdagmiddag even na 17.00 uur volledig verwoest door een grote uitslaande brand. De grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. Ook de naastgelegen woning heeft forse brandschade opgelopen. 

De brandweer is uitgerukt met drie blusvoertuigen. In eerste instantie was sprake van dat er nog iemand in de woning zou zijn. De woning is doorzocht, maar er waren geen mensen meer aanwezig. Bij de brand raakte ook niemand gewond.

De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. Dat is een logistieke maatregel zodat er voor de hulpverleners bijvoorbeeld voldoende water aanwezig is. Ook is er een extra eenheid van de brandweer bij zodat zij hun collega's die het te warm krijgen kunnen aflossen. Daarnaast is er een ambulance ter plaatse om hulpverleners die last hebben van de hitte te verzorgen.
 
Tekst:
Foto:
 
Manfred Berevoets HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 26-06-2015 | Twintig huizen met waterschade GRIP 1

MIDDELBURG - In Middelburg hebben vrijdagavond zeker twintig huizen in een flatgebouw waterschade opgelopen. Er is GRIP 1 afgekondigd. De hulpdiensten zijn ter plekke.

De eerste melding van de wateroverlast kwam rond 20.30 uur binnen. Aanvankelijk ging de brandweer zonder spoed met één blusvoertuig ter plekke. Later werden met spoed ook nog een extra tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en een verbindings/commandowagen opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er sprak van een lekkage in een hoofdleiding in een cv-ruimte op de bovenste verdieping van een flatgebouw aan de Meanderlaan in de wijk Dauwendaele. Het betreft een flat van 6 bouwlagen, waarvan 4 verdiepingen bewoond zijn. Het gebouw is eigendom van Woongoed. De brandweer heeft ter plekke een leiding dichtgeknepen om zo de lekkage tot stoppen te brengen. Inmiddels zijn zowel Woongoed als energiebedrijf Delta ter plekke. Samen met de hulpdiensten wordt nu gekeken hoe groot de schade precies is en of de bewoners vanavond nog terug kunnen keren in hun woning of dat dat een later moment wordt. Delta heeft inmiddels de elektriciteitstoevoer stopgezet.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat gezien de aard van het incident coördinatie nodig is tussen verschillende hulpdiensten. Om dit in goede banen te leiden is ter plekke een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. 
 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 06-06-2015 | Jongen gewond op schoolplein Westmede

MIDDELBURG - Een jongen is zaterdagmiddag gewond geraakt op een schoolplein in Middelburg. De jongen was over het hek van het schoolplein geklommen en raakte daar gewond. Een ambulance die ter plaatse kwam kon de jongen niet over het hek krijgen, daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Het blusvoertuig van de post Torenweg werd rond 14:50 uur naar de school aan de Westmede gestuurd. De brandweer zette aan allbei de kanten van het hek een ladder zodat de jongen over het hek kon klimmen. Met verwondingen aan zijn hand en pols is de jongen door het ambulancepersoneel opgevangen.

 
Tekst:
Foto:
 
112 stadsgewest
Frans Bosscha
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 25-04-2015 | Flinke woningbrand Mortiere Middelburg

MIDDELBURG - Een felle brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Middelburgse wijk flink wat schade aangericht aan een woning. Twee mensen ademden rook in.

De brand woedde aan de Robert Johnsonstraat en werd rond 00.15 uur gemeld. De brandweer schaalde na een kwartier op naar middelbrand en kwam ter plekke met twee tankautospuiten en een ladderwagen. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de brandhaard kon lokaliseren. De brandweer heeft een gat in het dak gemaakt om de brand van binnenuit te kunnen bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland deden zich op de zolder van het pand meerdere kleine explosies voor. Vermoedelijk werden deze veroorzaakt door aanwezige gasflesjes. Bij de brand is redelijk wat rook vrijgekomen. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Twee personen ademden rook in en moesten door de ambulancedienst medisch worden onderzocht. Voor zover bekend hoefden zij niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer kon rond 01.30 uur het sein brand meester geven. Salvage is opgeroepen om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de ontstane schade. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 24-04-2015 | Schuur en woning verwoest door brand

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In Nieuw- en Sint Joosland heeft een grote brand vannacht een schuur en een woning volledig verwoest.

De brand woedde aan de Derde Weg en werd rond 01.05 uur ontdekt. Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al volledig in brand. Er kwam direct al veel rook vrij. Volgens de melder waren er dieren in de schuur aanwezig. Bij aankomst van de brandweer werden echter geen dieren in of direct om het pand aangetroffen. Er stonden dieren in de wei.

Wegens instortingsgevaar kon de brandweer het pand niet in. De brandweer besloot daarom het pand gecontroleerd uit te laten branden. De schuur brandde volledig uit. Ook een naastgelegen, leegstaande woning brandde uiteindelijk uit. Dit pand stortte vrij snel nadat het in brand vloog in. Rond 02.55 uur was de brandweer de brand meester. Er moest toen nog wel nageblust worden.

Er werden drie blusvoertuigen, een ladderwagen en waterwagen ingezet. Voor de zekerheid werd ook een ambulance stand-by gezet. Het ambulanceteam hoefde echter niet in actie te komen.

 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HvZeeland.nl
Roland de Jong HvZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 14-03-2015 | Post Torenweg gealarmeerd voor dienstverlening

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn zaterdagmiddag gealarmeerd om het pand van Waterschap Scheldestromen te ventileren.

Rond 13:05 uur werd het blusvoertuig zonder spoed ter plaatse gestuurd naar het pand aan de Kanaalweg in Middelburg.
Met een overdrukventilator is het pand geventileerd.

Waarom het pand geventileerd moest worden is nog niet bekend.

 
Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest
Frans Bosscha
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 13-02-2015 | Post Torenweg blust grote papiercontainer

Middelburg - De post Torenweg is in de nacht van donderdag op vrijdag opgeroepen voor het blussen van een grote papiercontainer.

Rond 01:30 kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen van een buitenbrand op het parkeerterrein van sportpark de Kruitmolen in Middelburg. Daarop is de TS 4533 van boven genoemde post gealarmeerd, binnen enkele minuten was de TS 4533 ter plaatse. Daar bleek dat er inderdaad brand woede in een grote zeecontainer vol papier. Om de container leeg te maken is de hulp ingeroepen van het haakarm voertuig 4385. Na dat het papier uit de container was gehaald is het afgeblust met twee stralen hogedruk en één straal lagedruk.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Na ruim twee uur was de TS 4533 weer terug op zijn post en uitruk gereed.

Klik hier om video te bekijken
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Post Torenweg
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 31-01-2015 | Auto van de weg A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op de A58 tussen Middelburg en Oost-Souburg is zaterdagavond laat een personenauto van de weg geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 23.25 uur. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen. De auto bleek in de berm tot stilstand te zijn gekomen en er was geen sprake van een beknelling. De brandweer hoefde daarom alleen te assisteren. De inzittende van de auto is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

Het verkeer werd ter plekke tijdelijk over één rijstrook geleid. Rijkswaterstaat zorgde samen met de politie voor het afsluiten van de rechter rijstrook en de vluchtstrook. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto uit de berm gehaald en vervolgens weggesleept. Rond middernacht kon de weg weer worden vrijgegeven.

Over de toedracht van het ongeluk is niets bekend.

 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 03-01-2015 | Jongentje van vier opgesloten in douche

MIDDELBURG - De vrijwilliger van de post Torenweg zijn vanmorgen uitgerukt voor een dienstverlening aan de Torentrans in Middelburg

Omstreeks 11:51 uur kwam de melding bij de alarmcentrale deze stuurde de tankautospuit (4533) onder prio 2 ter plaatsen.
Ter plaatsen aangekomen bleek dat er een jongentje van drie jaar zich had opgesloten in de douche. De deur is door de brandweer geopend en het jongentje is bevrijdt.

Na een klein half uurtje konden de brandweerlieden terug keren naar de post.
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 31-12-2014 | Post Torenweg blust buitenbrand

MIDDELBURG - In Middelburgse wijk Dauwendaele heeft de brandweer vanavond een buitenbrand geblust.

De melding van de brand aan de saffier kwam rond 19.30 uur binnen bij de meldkamer. De brandweer van de post Torenweg heeft de brand geblust en kon na korte tijd weer inrukken. Onder andere een bankstel en een kerstboom gingen in vlammen op.

 
Tekst:
Foto:
 
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 31-12-2014 | Felle brand in coniferenhaag

MIDDELBURG - De brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een brand geblust is een coniferenhaag. 

Het vuur werd rond 00.10 uur ontdekt nabij een woning aan de Torentrans. De felle brand is door bewoners grotendeels geblust.

De brandweer heeft de haag verder nat gemaakt om opnieuw brand te voorkomen.
 
Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoets HVZeeland.nl
Manfred Berrevoets HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 21-12-2014 | Post Torenweg gealarmeerd voor waterongeval

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De hulpdiensten zijn vanavond uitgerukt voor de melding van een waterongeval bij Nieuw- en Sint Joosland.

De melding van het ongeval kwam rond 21.20 uur binnen bij de meldkamer. Diverse brandweervoertuigen werden met spoed naar het ongeval gestuurd aan de Weizichtweg. Ter plekke bleek een personenauto in een sloot terecht gekomen te zijn. De auto lag op zijn kop.

De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen en is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend raakte hij niet gewond. De auto is door bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen uit de sloot getakeld en afgevoerd.

 
Tekst:
Foto:
 
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 23-11-2014 | Wederom autobrand Buitenhovelaan in Middelburg

Middelburg - Vanmorgen vroeg omstreeks 06:00 is de post Torenweg onder prio 1 uitgerukt voor een voertuigbrand.

Ter plaatse bleek dat de brand zich reeds had uitgebreid naar de voertuigen naast de desbetreffende in brand staande auto. De vrijwilliger van de post Torenweg zijn geruime tijd bezig geweest om de brand onder controle te krijgen. Dit werd mede veroorzaakt door lekkende brandstof. Omstreeks 07:10 uur is het sein brandmeester gegeven. Een bergingsbedrijf heeft alle voertuigen afgevoerd.

Na ruim een uur was de TS 4533 wee terug op zij post en uitruk gereed.
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Video-team Walcheren
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 06-11-2014 | Felle autobrand Schietbaan in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg heeft vanavond een felle autobrand gewoed. De auto raakte zwaar beschadigd.

De melding van de autobrand aan de Schietbaan in Middelburg kwam rond 22.25 uur binnen bij de brandweer. Die rukte uit met een tankautospuit vanaf de post Torenweg. Bij aankomst stond de kleine bestelbus al in lichterlaaie. De brandweer kon dan ook niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte door de brand.

Over de oorzaak van de autobrand is niets bekend. Er raakte niemand gewond.

 
Tekst:
Foto:
 
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 03-11-2014 | Persoon te water Jaagpad

MIDDELBURG - In Middelburg is vanavond een man te water geraakt in het Kanaal door Walcheren.

De 52-jarige man uit Vlissingen raakte met zijn fiets rond 20.20 uur door nog onbekende oorzaak te water in het kanaal. Direct werden een ambulance en enkele brandweervoertuigen met spoed ter plekke gestuurd. In eerste instantie werden de hulpdiensten naar de Kanaalweg gestuurd maar later bleek de melding aan het Vlissings Jaagpad te zijn. De persoon werd vrij snel aangetroffen door politieagenten. Verdere inzet van de brandweer was niet meer nodig.

De persoon is op het droge geholpen en daarna medisch onderzocht in een ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 
Tekst:
Foto:
 
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 16-09-2014 | 

MIDDELBURG - Bij de drie grote aanrijdingen op de A58 vanochtend zijn twee doden en 11 zwaargewonden gevallen. Er zijn zeker 15 lichtgewonden afgevoerd. Ook zijn er tientallen lichtgewonden die niet naar het ziekenhuis moesten. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Vanaf 08.00 uur vanochtend vonden verspreid over drie hoofdlocaties meerdere ernstige aanrijdingen plaats. In totaal is er sprake van ongeveer 150 voertuigen die hierbij betrokken waren. Het eerste ongeluk werd gemeld nabij het viaduct Heinkenszand. Later kwamen meldingen binnen over een botsing ter hoogte van verzorgingsplaats Selnisse en een aanrijding ter hoogte van het Mallardviaduct bij Lewedorp.

Doden
Bij het ongeluk ter hoogte van het Shell-tankstation Selnisse kwamen de twee personen om het leven. Het zou gaan om een automobilist en een motorrijder. Volgens Jan Lonink, voorzitter van het Regionaal beleidsteam van de Veiligheidsregio Zeeland, zijn het Zeeuwen maar kan nog niet meer worden gezegd over hun identiteit.

Volgens Lonink is er sprake van een "afschuwelijk ongeval" en is er sprake van een incident met een voor Zeeland ongekende omvang. Ondanks dat hebben de hulpdiensten volgens Lonink geen capaciteitsproblemen gehad. Lonink: "Er zijn in totaal ongeveer vijftig ambulances en tientallen brandweervoertuigen ingezet. Ook de traumahelikopter kwam ter plekke." Naast de A58 werd bij het Shell-tankstation Selnisse is een mobiele hulppost ingericht door de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA).

Grip 4
Er is opgeschaald naar GRIP 4. Volgens Lonink was dat met name nodig vanwege de grote omvang en om beter overzicht te krijgen over de situatie. "We wisten aanvankelijk bijvoorbeeld niet of er sprake was van botsingen op de beide rijbanen. Dat bleek niet het geval te zijn. Alleen op de rijbaan richting Bergen op Zoom deden zich aanrijdingen voor. De andere rijbaan moest echter ook worden afgesloten om zo de hulpdiensten de kans te geven hun werk te doen." Rond 14.15 uur werd er afgeschaald naar GRIP 2.

Mist
De aanrijdingen vonden rond 08.00 uur plaats tijdens dichte mist. Volgens André Willemstein, regionaal operationeel leider, was het zicht vijftig tot honderd meter. Vooraf was niet extra gewaarschuwd maar volgens Willemstein is het bij zulk slecht zicht duidelijk dat mensen zich moeten aanpassen aan de weerssituatie. Lonink vult aan: "Er moet een plotselinge situatie zijn ontstaan waardoor het op drie plaatsen zo mis heeft kunnen gaan."

De verwachting is dat de A58 pas rond 19.00 uur weer volledig open kan. Tot die tijd worden alle voertuigen zonder schade weggehaald van de snelweg. Die voertuigen worden gestald bij de Zeelandhallen in Goes. Tussen Selnisse en Heinkenszand wordt een vangrail weggehaald om het verkeer weg te leiden. De Veiligheidsregio Zeeland roept weggebruikers ter plekke op om de aanwijzingen van de politie op te volgen.

Als het politie-onderzoek is afgerond worden ook de andere voertuigen geborgen. Betrokkenen zijn deels met bussen van de snelweg gehaald om vervolgens opgevangen te worden. Volgens de Lonink zijn daarvoor twee locaties ingericht: Het ANWB-punt bij de Vierwegen in Kapelle, congrescentrum De Stenge in Heinkenszand en De Blikken in Arnemuiden.

Psychische hulp
Volgens Lonink is het bij een calamiteit van deze opvang niet meer dan normaal dat er mensen zijn die psychische hulp nodig hebben. "Mensen kunnen die krijgen bij de opvangcentra of door te bellen met het informatienummer 0800-6100." Er is speciale aandacht voor de twee betrokken busjes waarin mindervalide kinderen zaten: "We hebben daar nu al aandacht voor en die zal er ook blijven."

 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 13-09-2014 | Gewonden bij keukenbrand

Middelburg - De hulpdiensten zijn zaterdagavond uitgerukt voor een brand in een woning aan de Baljuwlaan in Middelburg.

Rond 19:25 uur werd het blusvoertuig van de post Torenweg, de ladderwagen van de post Stromenweg en een ambulance met spoed naar de woning gestuurd.
Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er geen brand te zijn maar een flinke rookontwikkeling omdat een koekenpan te lang op het vuur had gestaan.
De brandweer heeft de woning geventileerd.

De bewoonster is door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe groot de schade in de woning is, is niet bekend.

 
Tekst:
Foto:
 
112Stadsgewest.nl
Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 21-08-2014 | Spookrijder zwaargewond na botsing.

MIDDELBURG - Bij een ongeluk op de N57 bij Middelburg is donderdag een bestuurder die aan het spookrijden was zwaargewond geraakt.

Het ongeval vond rond 12.45 uur plaats tussen de afrit van de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland en de afslag bij industrieterrein Arnestein. De bestuurder botste met zijn auto frontaal tegen een bestelauto. Deze kwam door de klap op zijn zijkant terecht.

De brandweer is met diverse voertuigen ter plaatse geweest en heeft beide bestuurders uit hun auto bevrijd. De bestuurder van de personenauto is volgens de politie zwaargewond. De bestuurder van het busje raakte lichtgewond. Beide gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval is ook een traumahelikopter ter plaatse geweest.


 
Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoets HVZeeland.nl
Manfred Berrevoets HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 01-08-2014 | Gewonde bij grote brand Ritthem

RITTHEM - Bij een grote uitslaande brand in Ritthem is vrijdagmorgen iemand zwaargewond geraakt.

De brand woedde aan de Welzingseweg en brak rond 08.20 uur uit. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar middelbrand. Mede vanwege het gebrek aan bluswater werd er opgeschaald naar grote brand. Uiteindelijk werden er drie blusvoertuigen, een ladderwagen en twee watertankwagens ter plekke gestuurd.

Bij de brand liep iemand brandwonden op. De ambulancedienst heeft het slachtoffer ter plekke geruime tijd behandeld. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen. De patiënt is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

De brand woedde in een loods voor opslag van goederen. Deze brandde geheel uit. Een grote touringcar die op het terrein naast de uitgebrande loods stond liep ook forse schade op. Twee direct naastgelegen gebouwen liepen wel schade op maar bleven overeind. Het nabij gelegen woonhuis bleef gespaard.

Om 09.40 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.


 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 02-07-2014 | Post Torenweg gealarmeerd voor ongeval met beknelling

MIDDELBURG - In Middelburg is vanmiddag iemand bekneld komen te zitten onder een personenauto. Het slachtoffer kon pas na 25 minuten vanonder de auto worden gehaald.


Het ongeluk gebeurde rond 17.35 uur bij de kruising Torenweg - Nieuwlandseweg - Schietbaan - Waldammeweg. Het slachtoffer zat op een scooter die door onbekende oorzaak in botsing kwam met een personenauto. Een opgeroepen blusploeg kreeg de gewonde niet vanonder de auto en daarom werd even later ook een hulpverleningsvoertuig opgeroepen.

Met behulp van een kraan is de auto opgetild. Daarna kon eerste hulp worden verleend. Over de toestand van de gewonde is niets bekend. De brandweer heeft het slachtoffer afgeschermd met zeilen.

Volgens de politie zijn de bestuurder en een inzittende van de auto aangehouden.

Het ongeluk gebeurde rond 17.35 uur bij de kruising Torenweg - Nieuwlandseweg - Schietbaan - Waldammeweg. Het slachtoffer zat op een scooter die door onbekende oorzaak in botsing kwam met een personenauto. Een opgeroepen blusploeg kreeg de gewonde niet vanonder de auto en daarom werd even later ook een hulpverleningsvoertuig opgeroepen.

Met behulp van een kraan is de auto opgetild. Daarna kon eerste hulp worden verleend. Over de toestand van de gewonde is niets bekend. De brandweer heeft het slachtoffer afgeschermd met zeilen.

Volgens de politie zijn de bestuurder en een inzittende van de auto aangehouden.
 

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Manfred Berrevoets HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 13-06-2014 | Binnenbrand Eetcafé Sloehaven snel onder controle

Middelburg - De post Torenweg is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een Binnenbrand Engelandweg 17 in Ritthem.

Om 01:33 uur is de post torenweg en de post Stromenweg opgeroepen voor bovenstaande melding, binnen enkele minuten zijn de TS 4533 en de AL 4550 onder prio 1 uitgerukt.

Ter plaatsen bleek er inderdaad brand te zijn, er kwam rook van onder het dak. Na grondig onderzoek bleek de brand te woeden in de spouw van de keuken. Na wat hak en breek werk kon de brand worden geblust.

Na ongeveer een uur kon de TS 4533 weer terug naar zijn post.

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Walcheren in beeld
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 23-05-2014 | Autobrand Buitenhovelaan snel geblust

Middelburg - De post Torenweg is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een autobrand Buitenhovelaan in Middelburg.

Om 01:57 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van de post Torenweg de volgende melding was op de pieper te lezen"P1 4533 Buitenhovelaan Middelburg voertuigbrand" met deze melding in gedachten spoeden de vrijwilligers zich naar de post. De TS 4533 is binnen enkele minuten onder prio 1 uitgerukt naar boven genoemd adres. Ter plaatsen bleek de auto volledig in lichterlade te staan. De brand is met twee stralen hogedruk bestreden en was snel onder controle.

Na een half uur kon de TS 4533 weer terug naar zijn post
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Walcheren in beeld
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 11-05-2014 | Ongeval A58 blijkt mee te vallen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een eenzijdig ongeval op de afrit van de A58 naar de N57 ter hoogte van Nieuw- en Sint Joosland is zondagmiddag een auto van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen.

De hulpdiensten werden even voor 15.00 uur met spoed opgeroepen omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling. Eenmaal ter plaatse bleek alles mee te vallen.

De bestuurster van de auto is nagekeken in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

 
Tekst:
Foto:
 
HvZeeland.nl
Rolf de Feijter
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 10-05-2014 | 4e plaats bij Hoofdklasse wedstrijden in Hoek

HOEK - Zaterdag zijn in Hoek de de provinciale hoofdklasse wedstrijden gespeeld. Ploegen uit Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland probeerden de eerste tweede of derde plaats te behalen, welke plaatsing oplevert voor de gewestelijke wedstrijden. De organisatie van deze dag lag in handen van brandweerpost Mauritsfort.

Het scenario bij de wedstrijd was als volgt: De chauffeur van een lijnbus wilde een spoorwegovergang oversteken, en had te laat in de gaten dat een goederentrein nabij de overgang aan het rangeren was. Door een snelle stuurcorrectie probeerde hij een aanrijding met de trein te voorkomen. Hij zag echter een fietser over het hoofd, en reed over de fietser heen.

Twee personenauto's die aan het straatracen waren konden niet meer tijdig remmen en kwamen in botsing met de lijnbus en een treinwagon. Een van de bestuurders kwam bekneld te zitten in haar voertuig en de bestuurder van het andere voertuig liep totaal verward rond. De bijrijder was ook gewond geraakt maar kon geen kant op omdat hij tussen de auto's en de treinwagon in stond. Tot overmaat van ramp stond in de treinwagon een vat met een milieugevaarlijke stof.

Voor de spelende brandweerploeg met hun Officier van Dienst dus een nogal onoverzichtelijke situatie. De brandweer van Biervliet hield zich bezig met het bevrijden van de persoon onder de bus, zodat de wedstrijdploegen zich konden focussen op de andere auto's. De rollen als slachtoffer werden gespeeld door mensen van de Lotuskring Zeeuws Vlaanderen, en de buspassagiers door vrijwilligers.

Aan het begin van de avond werd in de brandweerkazerne Mauritsfort de uitslag bekend gemaakt door burgemeester Jan Lonink van gemeente Terneuzen. Er waren geen Zeeuwse winnaars deze dag. De brandweerploeg uit het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland behaalde de eerste plaats. Brandweer Hapert ging met de tweede plaats aan de haal. De brandweer van Nieuwe-Tonge werd derde. De Middelburgse brandweerpost Torenweg behaalde de vierde plaats, brandweer Bakel de vijfde en de ploeg uit Zierikzee de zesde plaats.

 
Tekst:
Foto:
 
HvZeeland.nl
Rens Marijs
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 07-04-2014 | Kleine buitenbrand snel geblust

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een melding van een buitenbrand aan de Oude Vlissingseweg te Middelburg .
Omstreeks 20:50 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse .
De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse het bleek te gaan om een kleine buitenbrand.

De brandweer heeft de brand geblust en kon na een kwartier terug keren naar de post.


 
Tekst:
Foto:
 
112 stadsgewest
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 29-03-2014 | Buitenbrand snel geblust

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Kleverkerkseweg te Middelburg.

Omstreeks 19:10 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse.
Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en bleek het te gaan om een kleine buitenbrand.

De brandweer heeft de brand geblust en kon na een kwartier terug keren naar de post.


 
Tekst:
Foto:
 
112 stadsgewest
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 16-03-2014 | Brand in bouwcontainer snel geblust

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn in de vroege ochtend uitgerukt voor een containerbrand Oude Vlissingseweg 8 in Middelburg.

Om 05:48 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse . Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en hebben de containerbrand geblust met één straal hogedruk.

Na een klein half uur konden de brandweerlieden weer terug keren naar de post. En waren ze weer uitruk gereed.
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Walcheren in Beeld
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 23-02-2014 | Post Torenweg bevrijd persoon en hond uit lift.

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanmorgen utgerukt voor een liftopsluiting aan de Meanderlaan te Middelburg.

Omstreeks 09:30 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse . Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en hebben de lift open gemaakt en een persoon en een hond bevrijdt uit de lift.

Na een klein half uur konden de brandweerlieden weer terug keren naar de post. De lift is uitgeschakeld hier voor zal een monteur ter plaatse komen om de storing te verhelpen.

 

Tekst:
Foto:
 
112 stadsgewest.nl
RicardoKievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 23-02-2014 | Diverse voertuigen uitgerukt voor auto in de sloot A58 Oost-Souburg

Oost-Souburg - Bij een eenzijdig ongeval in Oost-Souburg is zondagmiddag de bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

De auto kwam rond 15.00 uur vanuit richting Middelburg naar Vlissingen en vloog bij hectometerplaatje 169.0 van de weg in de sloot. Direct werden twee ambulance met spoed ter plaatse gestuurd. Ook werd de hulp ingeroepen van de Rotterdamse traumahelikopter en de brandweer van de posten Torenweg (4533), Oost-Souburg (4532) en de post Stromenweg (4570).

Het slachtoffer is door de brandweer in samenwerking met de Ambulancedienst uit het voertuig gehaald en over gebracht naar de ambulance. Nadat het slachtoffer in de ambulance was gestabiliseerd is het met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig geborgen.

Klik hier voor meer foto's Walcheren in beeld

 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven.
Petric Vermeulen
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 09-02-2014 | Gewonde bij eenzijdig ongeval

Middelburg - Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is zondagavond de bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

De auto kwam rond 17:50 uur vanuit Oost-Souburg en knalde vlak voor de afslag met de Romp tegen een boom. Direct werd een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd. Ook werd de hulp ingeroepen van de Rotterdamse traumahelikopter en de brandweer. De traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen. Nadat het slachtoffer in de ambulance gestabiliseerd was is hij met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig geborgen.

Klik hier voor meer foto's 112 stadsgewest.
Klik hier voor meer foto's Walcheren in beeld

 

Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest.nl
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 02-02-2014 | Keukenbrand Granaatplaats in Middelburg snel geblust

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg en de post Stromenweg zijn vanmiddag uitgerukt voor een keukenbrand aan de Granaatplaats te Middelburg.

Omstreeks 15:22 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde direct tankautospuit (4533) en ladderwagen (4550) met spoed ter plaatse. Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en hebben de brand keukenbrand geblust ,na het blussen heeft de brandweer de woning nog geventileerd. Ladderwagen (4550) hoefde niet in actie te komen deze kon na korte tijd terug keren naar de post.

Na een ruim een half uur konden de brandweerlieden van de post Torenweg terugkeren naar de kazerne.
 

Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest.nl
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 29-01-2014 | Post Torenweg blust containerbrand Winkelcentrum Dauwendaele

Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een containerbrand aan de Vrijlandstraat te Middelburg.

Omstreeks 21:27 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse. Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en bleek het te gaan om een containerbrand ter hoogte van het winkelcentrum.

De brandweer heeft de brand geblust en kon na een kwartier terug keren naar de post.
 

Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest.nl
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 25-01-2014 | Storm zorgt voor veel schade in Middelburgse wijk de Mortiere

Middelburg - In de Middelburgse wijk de Mortiere is vanavond een grote chaos ontstaan na hevig noodweer.

Het hevige noodweer trok omstreeks 20:00 uur over middelburg omsteeks 20:20 kwamen de eerste melding binnen bij de alarmcentrale. Het bleek het ergst te zijn in de Middelburgse wijk de Mortiere zo vlogen er bij ongeveer 20 huizen dakpannen eraf en ook diverse auto's raakte beschadigd door rondvliegende dakpannen. De brandweer was met twee hoogwerkers ter plaatse en twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig. De brandweer is uren bezig geweest om de ravage op te ruimen. Bergingsbedrijf Kuzee heeft diverse voertuigen weggesleept.


Na ruim vijf uur was de TS 4533 weer terug op zijn post.

Klik voor meer foto's hier.
 

Tekst:
Foto:
 
112stadsgewest.nl
Remon Vermeule
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 21-01-2014 | Automatisch brandalarm P.I. Torentijd blijkt ongewenste melding
 
Middelburg - De post Torenweg is dinsdagmiddag opgeroepen voor een automatisch brandalarm (Handmelder) bij P.I. Torentijd Torentijdweg in Middelburg.

Om 16.32 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van boven genoemde post. Binnen enkele minuten was de TS 4533 uitruk gereed bij het inmelden bij de alarmcentrale kon de centralist de bevelvoerder vertellen dat er inmiddels contact was geweest met het object en dat het een ongewenste melding betrof. Zodoende kon de TS 4533 in de kazerne blijven.

En was deze weer uitruk gereed voor de volgende melding.
 

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven

 
<< Terug naar vorige pagina
 
 19-01-2014 | Post Torenweg rukt uit voor OGS Kuipersweg
 
Middelburg - De brandweer is vanmiddag met groot materiaal uitgerukt voor een melding van een lekkage aan de Kuipersweg te Middelburg.

Omstreeks 14:30 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde direct twee tankautospuiten (4533)(4530) en een hulpverleningsvoertuig(4570) met spoed ter plaatse. Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en bleek het te gaan om een lekkage aan de opslagtank gevuld met vloeibare stikstof. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er geen gevaar geweest voor de omgeving. De brandweer heeft het bedrijf in kennis gesteld van de lekkage , het bedrijf zal de lekkage zelf laten repareren.

Na een uur konden de brandweerlieden terug keren naar de posten

 
Tekst:
Foto:
 
112 Stadsgewest
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 11-01-2014 | Post Torenweg blust autobrand afrit A58 Arnemuiden
 
Arnemuiden - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een melding van een autobrand op de afrit A58 ter hoogte van Arnemuiden. Omstreeks 19:05 uur kwam de melding binnen direct werd tankautospuit (4533) en tankautospuit (4740) met spoed ter plaatse gestuurd. Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en bleek inderdaad op de afslag ter hoogte van het Shell tankstation een auto in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust en kon na een half uur terug keren naar de post. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig weggesleept, tijdens de bluswerkzaamheden was de afslag enige tijd afgesloten.

Na een klein uurtje was de TS 4533 weer op zijn post en uitruk gereed.
 

Tekst:
Foto:
 
112 Stadsgewest
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 01-01-2014 | Brand in zeecontainer snel geblust
 
Middelburg - In de Radenhove in Middelburg heeft in de nieuwjaarsnacht een zeecontainer in brand gestaan.

De melding van de brand kwam omstreeks 04.10 uur binnen en niet lang daarna ging het blusvoertuig van de post Torenweg ter plekke. De brandweer heeft de brand geblust met zowel hoge als lage druk. De zeecontainer raakte flink beschadigd.

Na een half uur was de TS 4533 weer terug op zijn post.

 
Tekst:
Foto:
 
HVZeeland
Roland de Jong
 
<< Terug naar vorige pagina
 
 01-01-2014 | Post Torenweg blust felle buitenbrand
 
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vannacht uitgerukt voor een melding aan de Rentmeesterlaan te Middelburg.

Omstreeks 01:30 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale deze stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse.
Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en bleek het te gaan om een bankstel dat in de brand stond.

De brandweer heeft de brand geblust en kon hierop terug keren naar de post

 
Tekst:
Foto:
 
112 Stadsgewest
Ricardo Kievit
 
<< Terug naar vorige pagina