16-09-2016 | Lekkage wagon rangeertrein Sas van Gent
 

SAS VAN GENT - Bij het spoorwegrangeerterrein in Sas van Gent is vanmiddag melding gemaakt van het lekken van een gevaarlijke stof. De hulpdiensten kondigden GRIP 1 af.

Aan het begin van de middag werd alarm geslagen nadat bij het terrein aan het Stationsplein een druppellekkage was ontdekt bij een ketelwagon. Uiteindelijk bleek volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland dat maximaal de inhoud van een koffiebekertje was gelekt en dat de situatie wat dat betreft meeviel.

De hulpdiensten rukten na de eerste melding rond 12.25 uur met frink wat materieel uit. Brandweerwagens uit Hoek, Middelburg, Sas van Gent en Sluiskil gingen met spoed ter plekke. Er werd opgeschaald naar GRIP 1. Hierbij is sprake van een incident van beperkte afmetingen. Wel is er bij zo'n incident afstemming tussen de verschillende disciplines nodig.
is geen gevaar geweest voor de omgeving. Bij dergelijke meldingen worden uit voorzorg echter verschillende eenheden en disciplines gealarmeerd. Tevens wordt daarbij uit voorzorg ook een zo ruim mogelijk gebied afge

Onduidelijkheid
De Koninklijke Marechaussee zette samen met de politie een behoorlijk ruim gebied rondom het Stationsplein af. Hierdoor vroegen omwonenden in het gebied zich af of zij niet moesten worden geëvacueerd. Al vrij snel bleek de situatie mee te vallen maar deze informatie werd niet met de omwonenden gedeeld, iets wat niet door iedereen werd gewaardeerd.

"Er
zet. Inmiddels zijn alle afzettingen opgeheven", zo legt de Veiligheidsregio Zeeland uit.

Rond 13.30 uur arriveerden nog zeker vijf voertuigen met spoed. Het ging om eenheden van de incidentsbestrijdingsafdeling van ProRail. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland heeft ProRail een nadere controle uitgevoerd.

Tekst:
Foto:
 
Manfred Berrevoet Hvzeeland.nl
Roland de Jong Hvzeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina