08-11-2015 | Zeer grote brand hotel Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Aan het Veerse Meer bij Arnemuiden is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken in een leegstaand hotel. De brand is inmiddels grotendeels geblust.
 

De brand woedde aan de Oranjeplaatweg en werd rond 19.30 uur ontdekt. De brandweer ging met vier blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke. Ook werden een haakarmvoertuig met dompelpomp en een verbindings-/commandowagen ter plaatse gestuurd. Uit voorzorg stond een ambulance stand-by.

De brand heeft met name om zich heen gegrepen op de verdieping en de zolders van het complex. De brand was tot even voor 21.00 uur nog af en toe uitslaand. Rond 20.50 uur meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio dat het blussen voorspoedig verliep. Ongeveer een uur later, omstreeks 21.45 uur werd het sein "brand meester" gegeven. Drie blusploegen blijven voorlopig nablussen.

De vrijkomende rook trok over het Veerse Meer maar desondanks alarmeerde de Veiligheidsregio Zeeland toch een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en meetploegen van de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD).

Wat de oorzaak van de brand is wordt nog onderzocht. Het vermoeden bestaat echter dat er sprake is van brandstichting omdat het pand niet meer aangesloten zou zijn op de nutsvoorzieningen.

Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Ricardo Kievit HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina