26-06-2015 | Twintig huizen met waterschade GRIP 1

MIDDELBURG - In Middelburg hebben vrijdagavond zeker twintig huizen in een flatgebouw waterschade opgelopen. Er is GRIP 1 afgekondigd. De hulpdiensten zijn ter plekke.

De eerste melding van de wateroverlast kwam rond 20.30 uur binnen. Aanvankelijk ging de brandweer zonder spoed met één blusvoertuig ter plekke. Later werden met spoed ook nog een extra tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en een verbindings/commandowagen opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er sprak van een lekkage in een hoofdleiding in een cv-ruimte op de bovenste verdieping van een flatgebouw aan de Meanderlaan in de wijk Dauwendaele. Het betreft een flat van 6 bouwlagen, waarvan 4 verdiepingen bewoond zijn. Het gebouw is eigendom van Woongoed. De brandweer heeft ter plekke een leiding dichtgeknepen om zo de lekkage tot stoppen te brengen. Inmiddels zijn zowel Woongoed als energiebedrijf Delta ter plekke. Samen met de hulpdiensten wordt nu gekeken hoe groot de schade precies is en of de bewoners vanavond nog terug kunnen keren in hun woning of dat dat een later moment wordt. Delta heeft inmiddels de elektriciteitstoevoer stopgezet.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat gezien de aard van het incident coördinatie nodig is tussen verschillende hulpdiensten. Om dit in goede banen te leiden is ter plekke een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. 
 
Tekst:
Foto:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Rolf de Feijter HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina