10-05-2014 | 4e plaats bij Hoofdklasse wedstrijden in Hoek

HOEK - Zaterdag zijn in Hoek de de provinciale hoofdklasse wedstrijden gespeeld. Ploegen uit Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland probeerden de eerste tweede of derde plaats te behalen, welke plaatsing oplevert voor de gewestelijke wedstrijden. De organisatie van deze dag lag in handen van brandweerpost Mauritsfort.

Het scenario bij de wedstrijd was als volgt: De chauffeur van een lijnbus wilde een spoorwegovergang oversteken, en had te laat in de gaten dat een goederentrein nabij de overgang aan het rangeren was. Door een snelle stuurcorrectie probeerde hij een aanrijding met de trein te voorkomen. Hij zag echter een fietser over het hoofd, en reed over de fietser heen.

Twee personenauto's die aan het straatracen waren konden niet meer tijdig remmen en kwamen in botsing met de lijnbus en een treinwagon. Een van de bestuurders kwam bekneld te zitten in haar voertuig en de bestuurder van het andere voertuig liep totaal verward rond. De bijrijder was ook gewond geraakt maar kon geen kant op omdat hij tussen de auto's en de treinwagon in stond. Tot overmaat van ramp stond in de treinwagon een vat met een milieugevaarlijke stof.

Voor de spelende brandweerploeg met hun Officier van Dienst dus een nogal onoverzichtelijke situatie. De brandweer van Biervliet hield zich bezig met het bevrijden van de persoon onder de bus, zodat de wedstrijdploegen zich konden focussen op de andere auto's. De rollen als slachtoffer werden gespeeld door mensen van de Lotuskring Zeeuws Vlaanderen, en de buspassagiers door vrijwilligers.

Aan het begin van de avond werd in de brandweerkazerne Mauritsfort de uitslag bekend gemaakt door burgemeester Jan Lonink van gemeente Terneuzen. Er waren geen Zeeuwse winnaars deze dag. De brandweerploeg uit het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland behaalde de eerste plaats. Brandweer Hapert ging met de tweede plaats aan de haal. De brandweer van Nieuwe-Tonge werd derde. De Middelburgse brandweerpost Torenweg behaalde de vierde plaats, brandweer Bakel de vijfde en de ploeg uit Zierikzee de zesde plaats.

 
Tekst:
Foto:
 
HvZeeland.nl
Rens Marijs
 
<< Terug naar vorige pagina