26-10-2013 | Post Torenweg behaald 3e plaats bij vaardigheidstoets Serooskerke (W)
 
Serooskerke - Op zaterdag 26 oktober a.s. organiseerde Veiligheidsregio Zeeland de Zeeuwse vaardigheidstoetsen in Serooskerke (W).

Burgemeester Van der Zwaag (Veere) en mevrouw Ruijs (directeur Veiligheidsregio Zeeland en Commandant Regionale Brandweer) reikten aan het einde van de dag de prijzen uit.

Bij de vaardigheidstoetsen waren 34 Zeeuwse brandweerploegen en zeven Officieren van Dienst (OVD) in actie. In totaal deden zo'n 300 Zeeuwse brandweermensen mee. De regionale vaardigheidstoetsen worden jaarlijks georganiseerd. Daarbij is ieder jaar een andere ploeg gastheer en verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de voorbereidingen. Dit jaar werd dit verzorgd door de collega's van Serooskerke (W).

Voor de brandweerploegen was een incident in scene gezet, iedere ploeg diende dit samen met een andere ploeg tot een goed einde te brengen. De OVD's kregen tijdens de vaardigheidstoets ieder de leiding over twee inzetten. De OVD heeft de leiding over de brandweerinzet en is daarnaast verantwoordelijk voor afstemming en overleg met de andere hulpdiensten. Er was een brand in het jeugdhonk aan de Oostkapelseweg in scene gezet, hier diende een aantal aanwezigen te worden gered. De brandhaarden dienden te worden gelokaliseerd en vervolgens te worden geblust. Een ander scenario speelde zich in een leegstaande boerderij af aan de Oostkapelseweg. Hier was in scene gezet dat het pand was gekraakt. Ook hier diende de brandweerploegen personen te redden en de brand te blussen.

Tijdens de inzetten werden zij door beoordelaars gevolgd, zij keken naar de wijze van optreden, de veiligheid en gebruik van de juiste middelen. Door deze beoordelingen kan een puntenwaardering worden gecreëerd waardoor een ploeg op een ranglijst kan worden geplaatst. Hierdoor ontstaat een competitie tussen de ploegen die de spanning kan verhogen.

Uitslagen

 Plaats    baan 1   baan 2  
  TS1 TS2 TS1 TS2
1 Oosterland Colijnsplaat/Kortgene      Goes-2 Heinkenszand
2 's Heer Arendskerke Rilland Stavenisse Sluis
3 Westerschouwen Brouwershaven Torenweg Goes-1

 

Tekst:
Foto:
 
Veiligheidsregio Zeeland
www.walchereninbeeld.nl
 
<< Terug naar vorige pagina