05-07-2012 | 08.30 Post Torenweg oefent samen met post Arnemuiden


Middelburg - Diverse brandweervrijwilligers hebben vanavond deelgenomen aan een grootschalige brandweeroefening op en rond het terrein van de firma Raab Kärcher te Middelburg. Aldaar was een speciale oefenavond georganiseerd in het kader van deelnemen aan brandweerwedstrijden in de categorie 'Hoofdklasse'.

Rond half 8 werd de brandweer uit Arnemuiden opgeroepen voor een buitenbrand 'ergens aan de Elektraweg'. De brand zou zijn gemeld door een voorbijganger, die niet exact had verteld wat er in brand stond, op welk adres er iets in brand stond en wat de omvang van de brand was. Vlak voordat de brandweer uit Arnemuiden ter plaatse kwam kregen zij te horen dat het zou gaan om een buitenbrand tegen de gevel van een handel in bouwmaterialen. Ook de politie en de officier van dienst waren inmiddels onderweg.

Ter plaatse bleek dat er inderdaad brand woedde tegen de gevel. Omdat het terrein hermetisch was afgesloten moest er een steekladder aan te pas komen om het terrein te betreden. Ondertussen gebeurde 50 meter verderop een ernstig ongeval. Een vrachtautochauffeur kwam aanrennen en vertelde in paniek dat hij zojuist tegen een auto was gereden. Er waren dus twee situaties: een brand en een ongeval. Er kwamen zodoende extra brandweereenheden en een ambulance ter plaatse.

Bij de verkenning van de brand bleek dat de brand inmiddels ook was doorgeslagen naar binnen. Aldaar werden tevens diverse medewerkers vermist. Diverse brandweerlieden werden naar binnen gestuurd om de vermisten te redden. Één voor één konden zij worden gelokaliseerd en worden overgedragen aan een fictief gereedstaande ambulance. Omdat er geen bereikbaarheidskaart van het object beschikbaar was werd een grove schets gemaakt op de stoep voor het object van de inrichting, de locatie van de brandhaard en de vindplaats van de vermisten. Uiteindelijk konden alle vermisten worden gevonden en werd de brand met diverse stralen hoge druk en lage druk bestreden.

Ondertussen was een brandweereenheid bezig om het slachtoffer uit de auto van het ongeval te bevrijden. Hierbij werd hydraulisch redgereedschap ingezet. Nadat het slachtoffer op de wervelplank was gelegd kon deze worden overgedragen aan de gereedstaande ambulance.

Klik hier voor meer foto's

Tekst:
Foto's:
 
Mario Rentmeester
Mario Rentmeester
 
<< Terug naar vorige pagina