01-03-2012 | 09.33 Uitslaande woningbrand Granaat in Middelburg


MIDDELBURG - De stadsgewestelijke brandweer is donderdagmorgen gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand Granaat in Middelburg.

Om 09:30 uur werd de dagdienst van de stadsgewestelijke brandweer opgeroepen voor boven genoemde melding. Omdat er verschillende meldingen bij de alarmcentrale binnen kwamen is er binnen twee minuten opgeschaald naar middelbrand. Zodoende werd de post Torenweg ook gealarmeerd, de vrijwilligers van deze post spoeden zich naar de kazerne.

De TS 4533 is onder prio 1 uitgerukt naar het brand adres. Ter plaatsen was de brand snel onder controle mede door de inzet van de MOV 4560 deze was ook mee gereden vanaf de post Stromenweg. Toen de TS 4533 ter plaatsen was heeft deze de naast gelegen woningen geventileerd en de MOV 4560 van bluswater voorzien.

Om 10:00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Omdat er bij de brand een kleine hoeveelheid asbest is vrijgekomen moesten alle bluspakken van de mensen die in de beurt van de brand zijn geweest worden afgespoeld. Dat is ook nog gedaan door de TS 4533. Toen al deze werkzaamheden gereed waren zat de klus voor de TS 4533 erop en is terug gekeerd naar de kazerne.

Na ongeveer een uur was de TS 4533 weer terug op zijn post en uitruk gereed.

Voor meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto's:
 
René van Kleven
Ricardo Kievit en Walcheren in beeld
 
<< Terug naar vorige pagina