18-10-2011 | 00.03 Automatisch brandalarm waarschijnlijk veroorzaak door stoomvorming luchtbehandelinginstallatie

MIDDELBURG - De post Torenweg is in de nacht van maandag op dinsdag opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij Stichting Zorgstroom Buitenruststraat in Middelburg.

Rond middernacht gingen de piepers van de vrijwilligers van de post Torenweg en de Stromenweg in Middelburg. De volgende melding was op de pieper te lezen "P1 4533 4550 Buitenruststraat *** Middelburg automatisch brandalarm Zorgstroom Buitenrust" Met deze melding in gedachten spoeden de vrijwilligers zich naar de post.

Bij het inmelding bij de alarmcentrale kreeg de bevelvoerder te horen dat de desbetreffende melder nog niet was gevonden. Dus was er geen uitsluitsel of er wel of geen brand was. Daarom is de TS 4533 en de AL 4550 onder prio 1 uitgerukt naar het brandadres.

Ter plaatsen is er een onderzoek ingesteld door de TS 4533. Daaruit bleek dat er een melder in een technische ruimte op het dak was aangesproken. In deze ruimte was de vloer en het plafond nat van waarschijnlijk stoomvorming door de luchtbehandelinginstallatie. Ook is de brandmelder hier door aangesproken.

Er was dus voor de TS 4533 verder niets te doen.

Na ongeveer een half uurtje waren de TS 4533 en AL 4550 weer terug op hun post.

 

Tekst:
Foto
 
René van Kleven

 
   
<< Terug naar vorige pagina